Monday, December 31, 2012

Selamat tinggal 2012....2013 here we come!!!!

Assalamualaikum...
Dh penghujung tahun,so memasing dh list down pencapaian 2012 n wishlist 2013 kn??so am i ler..well im just ordinary person..nothing special pn so haruslah same je ngn korang2..ye x??hihi

Alhamdulillah dh byk yg ai achieve sepanjang tahun ni..walaupun xdela byk or besar mane tp dh cukup membahagiakan sebagai seorang isteri, ibu, anak, staff dan individu....benda2 yg penah berada dalam wishlist ai awal tahun dulu dh xde (kalo korang penah perasan wishlist kt sidebar tu) cume yg tinggal nk beli umah sendiri jela..hopefully tahun 2013 akan jadi kenyataan..sangat2 kepingin nk umah sendri!!!

Tahun depan??ermmm byk yg perlu difikirkan..ai xnk la wish lelebih tp end up hampeh..biar kite angankan sesuatu yg kita pasti boleh laksanakan..ye tak?xnkla sekadar angan2 mat jenin mak jemah oiii...

Rumah?? Thats for sure...hunting the best in term of affordability...insyaAllah :)

Second baby??oh no no no..not yet...itu kena tunggu 2014 kot...hihi

Car?? ermm tak kot..gune yg tu jela smpai abis loan...

erm ape ye..xdpt difikirkan lg la..maybe nextime leh figure out..

p/s : setiap hari berazam untuk jadi lebih baik dr hari semalam...semoga aku menjadi isteri, ibu, anak, kakak, adik, pekerja, dan umat yang lebih baik di hari-hari mendatang...amin....

Friday, December 28, 2012

Kembali bersiaran

Hola..dh lama tinggalkan laman sesawang ni bersawang..biase la,kdg2 masuk just blogwalking entry kengkawang je..pastu xde mood nk post entry pape...
Ekceli these 2-3 weeks ai sedikit busy..adik n abg ai kawen!!yeahh start dgn solemnization abg pada 7hb disember lalu di kelana jaya,followed by reception on 8th..sambung balik reception adik ai kt kedah on 22th n bertandang sebelah lelaki pd 23hb..mg pack la schedule ai sepanjang 3 minggu tu..

Nk cite psl kawen dorg??ermmm mls la..pnjg sgt perjalanannye..mls nk menaip..nk cecite psl anakanda kesayangan jela...hihi like usuallllllll

Sepanjang 3minggu xupdate blog :
1. Airis dh pndai berjalan..yeayyy
2. Kitorg balik kg berdua (me + Airis) nek flight tanpa papa...huhu agak mencabar kot
3. Airis dh di khitankan
4. Gigi Airis serpih sikit sebab jatuh tersembam
5. Suke berjalan sambil menari
6. Ape lg eh....ermm let me think..upload gmbr je dlu

Airis dh berjalan...langkah semakin panjang,semakin nakal..
 
Pasangan pengantin...2 baru 1 lama...kikiki
 
Our big family..without sepasang pengantin baru
 
Mak n ai..hihi
 
Kakak Ipar kitorg ~ paling kanan

Thursday, November 29, 2012

Sibuk je memanjang.....

Dh lame ai xde post ape2..yelah sibuk je memanjang kn..hihi..ok takmo citer bab keje kt opis yg xkn penah abis tu..so ai bz ape selain opiswork??Takdo bz ape pn selain itu, sebenarnya ai lebih MALAS berbanding RAJIN..so asik ckp bz..padahal balik umah tgk tv n bermain dgn airis je..itu pn asikla duk suh bdk tu tido awal sb xlarat nk layan (dasar ibu pemalas....hahah)

U oll mst penah alami keadaan ni kan...di mana waktu kite syok2 layan drama korea/sewaktu dengannya tetibe tv blank..aikk udah nape?haa itula keje si kecik yg dh reti menekan button on/off kt decoder astro atau tv..itu jgkla yg ai sdg alami lately...tak boleh ralit sikit mst airis akan off kn decoder astro...huahuahua padan muke mama - katanya dlm hati sambil tersengih2...ai kdg mrh jugk,smpaikan penah merajuk n masuk bilik tutup pintu..tup2 airis ketuk2 pintu bilik smbil nangis..dh kene pujuk dia pulak hihih kelakar la bile igtkan..

Ok taknak citer psl airis lg..asik citer psl dia kng korng muak dgr/bace kn..ai ckp cmni sebab kdg2 ai pn jelak dgr sorg membe asik citer psl anak dia je..anak dia itu,anak dia ini..ok fine kite memasing ade hak utk citer psl ape pn..termasukla hal anak..n ai pn salah sorg daripadanya..tp setiap kali kite bercerita pasti ade org yg xsenang dgn citer kite..biasela tu kn...

Tp sorg membe ni lain mcm sikit..ok fine anak ko advance dr anak org lain,tp mst ke ko nk kondem anak org lain membuta tuli?psl susu anak dia yg termahal,diapers yg terbaik,ini hebat itu grand..pendek kata semuanya yg hebat2 belaka la..plg xtahan bile dia ckp "takkan airis minum susu tu??eeiii xbagus tu"...anak dia umo sebaya airis je tp mg diakui anak dia advance sb anak dia dh lm boleh bjalan berlari..cume blm tumbuh gg je..ai ok jer,airis lmbt berjalan mungkin sb ai n hubby dulu pn lmbt bjalan..as long as dia boleh berdiri n meniti sndri ok la kn,watpe nk paksa bdk tu bjalan kalo dia blm bersedia..

Then baru2 ni preknen 2nd baby..mg ai awal2 dh ckp ai kalo boleh nk jarakkan at least 2thn utk next baby, dia xckp ape pn psl tu maybe sb dia plan nk anak cpt, itu hal dia la kn..tup2 keluar post kt fb seolah2 ade org yg kondem dia sebab preknen lagi..mule la merepek melalut mcm2..ko dh knape?blum bsalin dh meroyan ke kak??lantok ler...ai dh mls nk layan membe ghupe ini...haihh

Tuesday, November 20, 2012

Welcome to my shop!!

Salam selasa...
Nk announce ni..ai ade bukak 1 blog utk party favors..jemputla kwn2 tgk ye..kot ade yg berminat boleh contact ai ...hihihi

http://partyfavorsshop.blogspot.com/


Wednesday, November 14, 2012

Genting Worldcard ~ sape nak??

Semalam cuti diwali..mengkeme2 pegi mn??kitorg xde plan ape2 pn sb mrR keje..memandangkan semalam jugak merupakan hari ulangtahun kelahiran beliau yg ke 32 maka ai dgn suka hati ajak pegi genting...hehe mrR mcm biasa ok jer..balik keje terus bergegas siapkan diri n menuju ke destinasi...horeyyy

Kitorg smpai sn dh hampir kul 5..yela dgn anak kecik ni bukannye leh main ape sgt pn,saje nk jln2..bwk anak bergaul dgn org ramai hihi..kebetulan pulak semalam hari terakhir utk worldcard carnival..

Satu sebab ai suke ke genting ni pn sebab ai ni pemegang worldcard, eh bukan pemegang saham nyer ye..so xde subahat dlm ape jua perjudian n aktiviti haram kt sane..ai cume collect points n redeem bile memerlukan je..

Utk semalam kitorg pegi buffet dinner kt first world cafe (@ 1500WP per pax), main indoor games (@500WP per person) aje...n percaya atau x utk itu semua ai xde keluarkan sesen pn!!yess believe it,ai cume redeem points worldcard utk biaya itu semua..cume ralat sb ade ade redeem coupun utk f&b lain jgk,tp xsempat gunekan sb dh kenyang tahap gaban ms kt hotel cafe tu..huhu..rugi 1000WP..

Kalo korg ade worldcard ni korang jugk boleh mkn eskrem baskin robbin tanpa sen tau...janji ade points dlm card korg la..ai dh penah pegi BR,ambik eskrem n bg kad worldcard ni n duit,igtkan utk collect points je,rupenye dia byr gune points yg ade n duit ai dikembalikan...yeayyy ai suke!!!

Ai jugak suke beli baju airis kt poney..mcm semalam ai shopping byk jgk kt poney genting tu,dhla ade sale 50%, ade tambahan lg 10% utk pemegang kad n rebat rm5 mggunakan points WC...so korang tak rs manyak untung ke tu???shopping kt poney tu boleh collect 5x points tau..err cer korang imagine korg beli baju bajan dgn harga bersih rm200, so korg collect points 200x5=1000WP..dengan 1000WP korang boleh main indoor/outdoor games utk 2 org tau!!dh save rm98 kt situ..fuhh

Ekceli byk lg tempat yg bolehkan kite collect points smbil berbelanja points tu..so ape korg tunggu lg,jomla apply kad ni..free je pn,bukan kene bayo,...hihi kalo korg nk ai yg introduce-kn bolehla tinggalkan emel address korg kt ruangan komen..n worldcard team akan hubungi korg..nk x??kalo nk trus ke website genting pn boleh, tp kasila sikit rewards utk ai yg mempromote ni..hihi

Okbai :)

Wednesday, November 7, 2012

Airis n kopiah papa



Ini snapshot telatah anakanda tercinta semalam..papanya tglkan kopiah kt kabinet tv dia ambik pakai,mule2 letak keta mainan dlm tu..pastu pakai kt kepala..pastu tutupkan muka n men cak-cak ngn mama...mg tergelak je ngn dia smlm..kamu mg adorable sayang..mama love u so much!!

Saturday, November 3, 2012

Kisah botol susu Airis



tudia berderet botol susu airis, pelbagai saiz,corak dan warna..paling penting pelbagai jnis puting ade...hahahah..ai rs lucky sb airis ni jns xmemilih botol & puting susu..bagi aje ape pn dia tetap mau aje..alhamdulillah mungkin Allah dh uji dengan FM kot,sb tu Dia mudahkan bab botol ni..

Ok,sebenarnya bukan itu yg nk di-highlight kn dlm post kali ni...cer korang tenung betol2 kt botol tu..haa kalo korang nmpk,setiap botol ade baki susu!!eeeiii pengotor kn mama airis ni,xcuci botol erk??hihi sebenarnya ni keje papa nya airis la..bile dia yg handle airis memalam,tiap kali airis nk susu dia akan bgn nk capai botol lain utk buatkn susu utk anak dia..pas minum dia akan letak di sebelah katil,begitulah setiap kalinya..so bile bgn pagi,ai yg kne kutip botol2 ni semua rendam dulu,pastu baru sental..so far xde mslh daki susu ke ape sebab kalo ade je sikit ai terus tukar puting..botol pulak tukar every 3 month..tupperware je ai blm tukar lg sebab sayang tgk botolnye masih elok & tak berbekas pn..

Ai bukan nk memuji suami sndri tp ai rs bertuah sgt dpt pasangan hidup mcm dia (korang pn mst rs bertuah dpt suami korg kn??hihi) .. boleh dikatakan setiap mlm sejak ai berpantang lg dia yg akan handle airis bile malam..airis ni dr dulu lg bile tengah2 mlm suke terjaga n menangis..kdg2 smpai xmakan pujuk..nk tdo atas bahu, ats riba, dlm buai,kejap nk turun buai,kejap nk itu ini..pendek kata mcm2 ragam la..so tiap kali dia ngs jugakla encik suami yg akan bgn..mama dia ni??jgn harapla..tdo mati!!erk...even kalo dia ngs time tdo dlm bilik pn,suami akan dukung n bwk keluar ke hall..kdg2 smpai tertido dorg 2beranak kt hall tu..(selalunya mcm tu la)..ai sedar je pg ai yg conquer katil sorg2 hahahaha...bile ditanye nape xtdo dlm bilik.."xnk kaco ayg tdo" katanya....hohoho im touched...(-.-)

ohh nk citer psl botol aje td,ini dh melalut pulak..okla bai

Wednesday, October 31, 2012

Rantai kaki a.k.a birthday gift dari mama is missing!!!




Semperna birthday Airis aritu ai belikan dia rantai kaki ni..alang2 pegi alamanda tgk tomei ade wat roadshow sale so grab ajela..mls nk pikir2 belikan adiah ape..papa nye setuju aje..
So sepanjang balik bercuti aritu ai pakaikan la set lengkap dia termasuk rantai kaki ni..tuptup ms otw balik sini baru perasan rantai kaki ni missing..huhu sedih tak terkata tau..ai mcm nk nangis je rasenye..
Nasib baik tokma dia cari2 depan rumah jumpe kt garaj...terjatuh mase kitorg siap2 nk balik smlm agaknye..huhu nasib baik sgt2...alhamdulillah rezeki Airis masih ade..kalo x terlopong la mama melayang $$$...yelah harga emas skg bukannye murah ... fuhh lega

Tuesday, October 30, 2012

Birthday Party Airis

Seperti yg telah dirancang, majlis hari ulangtahun Airis yg pertama telah berlangsung pada 27 oktober 2012 di rumah family ai di kedah..mg meriah dgn jiran tetangga dan saudara mara..kebetulan pada hari tu jugak adik ai selamat menjadi isteri orang..hihi..adik ai yg sorg lg tu pulak selamat jd nenek kucing hahah (ok ignore psl tu)...

Tak banyak gambar yg ai dpt upload sebab kebanyakan gambar ade pd hubby,ai xsempat nk keluarkan fon utk snap gmbr pn..biase la kn,org plg busy hiihi

Cik Airis bikin drama, org duk nyanyi epi besday dia sebok nk minum air...cover malu la tu :p

 
Ai sediakan kek apolo, kek besday n oreo choc aje..nasi tokma sponser hihi
 
 birthday cake from sayang..sponsored by Mak Ndak..
 
Tricycle from Tokma n Tokwan
 
Antara tetamu yg sudi memeriahkan majlis
 
 Muka besdat girl..muka tarak manis punye
 
Nak duduk atas sikal dia je..takut org lain naik kekdahnye
 
Ini oreo choc mama bikin sindri tau...sape nk boleh oder
 
sesi penyampaian adiah...gelak ke nangis tu??
 
Yeay dpt adiah dr mami
 
Mama yg ptongkan keknye...
 
Tetamu genit yg hadir..suke la tu dpt belon hello kitty memasing
 
Letih nmpak cik Airis...minum susu dulu
 
Sepupu yg ensem...mcm anak mat salleh gitu..jeles airis
 
finally berakhir jugak parti nye...fuhhh letih je muke
 
Yeay airis byk dpt anak patung..
 
 Pendek kata majlis besday airis ni berjaya dengan penuh kesederhanaan, ai xjanji utk adekan parti setiap ulangtahun kelahiran airis ni, ade kesempatan mama buat lg nextyear ye syg..yg penting mama igt besday anak mama ni kn (mane tak igtnye kite yg bertarung nyawa ms nk lahirkan dia dulu) hihihi...
 
 
Okbai. :)

Thursday, October 25, 2012

Bingkisan Buat Bonda Tersayang

Mak..
Terima kasih buat segalanya..
Terima kasih krn melahirkan adik 28 tahun yg lepas..
Terima kasih krn banyak bersabar sepanjang membesarkan adik..
Terima kasih krn banyak bersabar melayan kerenah adik yang suka nangis..
Terima kasih krn telah menjaga n mengasuh adik dengan baik selama ini..
Terima kasih Mak...adik sangat sayangkan Mak..

Andai masa dapat diundur...
Adik takkan sesekali melawan cakap Mak
Adik takkan sesekali kecikkan hati Mak
Adik takkan sesekali berpaling masa Mak bercakap
Adik takkan sesekali bantah perintah Mak
Adik takkan sesekali buat Mak menangis
Adik takkan sesekali buat Mak susah hati
Adik takkan sesekali pergi jauh dari Mak
Tapi apakan daya....

Mak..
Adik janji takkan buat semua tu lagi
Adik janji adik akan buat yg terbaik untuk Mak
Adik sayangkan Mak lebih dari segala-galanya
Adik yakin suatu masa kita pasti bersama..
InsyaAllah

mood : syahdu di pagi 25 Oktober 2012....

Tuesday, October 23, 2012

Disclaimer ~ attention pliss



Korang igt x adiah yg ai offer utk GA last time?kalo scroll balik post sebelum2 ni ade la hadiah2 yg ditawarkan kan?
So ai nk wat disclaimer kat sini, semua pemenang (the chosen 4) akan dihadiahkan learning pad seperti di atas ini dan bukannya smart play pad seperti yg diwar2kan sebelum ni..sorry ye kengkawan, smart play pad dah kehabisan stok n supplier bekalkn ni..tp not to worry, sebab function nye hampir 100% same..n harga pn same :)

Utk sesape yg berminat nk dptkan playpad ni..boleh email ai tuk best price (dijamin murah)..

hazifar_adia@yahoo.co.uk / whats App : 0197795723

Shopping berdua dengan airis

Korang penah tak shopping berdua je ngn baby korg?mcm mn pengalaman..boleh ke handle anak sorg2?heeee ai n airis pegi shopping berdua semalam,takdela jauh pn alamanda aje..itu pn papa nye yg anto n ambik..tp adventure jugak le handle anakku nan sorg tu..duk dlm stroller xkena,dukung pn xkena..nk jalan xboleh lg le pulok..
Memandangkan papa Airis on duty sepanjang minggu ni (malam) so nak taknak ai mg kena pegi cari baju utk both papa n airis utk pakai ms majlis nikah adik ai hari raya aidiladha yg ke2 nt..tema kaler kuning..airis pulak kebetulan xpenah ade gaun kaler kuning..xkn nk pkai t-shirt lak kot kn..
so utk papa airis ai belikan kemeja kt pdi tu..airis pulak 2pcs set kt poney..jadila nak oii..xyah meriah sgt,kite bukannye penganten hihi..
Utk malamnye pulak (besday party airis) ai dh belikan tshirt hello kitty, tutu skirt n legging utk airis pakai..mama pulak pkai tshirt hello kitty,same goes to all my siblings..papa airis pkai tshirt plain aje la..xsesuai nk ber-hello-kitty bagai :p
Dalam tak menang tangan handle airis, sempat jugak singgah cold storage utk beli bhn2 mentah untk bekalan airis..bli jugak wafer cake apollo tu utk masukkan dlm goodies bag nanti..ngeee..
Sebelum balik singgah burger king blikan set whooper utk papa airis...then balik....
Fuuhhhh mg penat giler bershopping dlm masa 1jam setengah...haa caya x??hihi bile pikirkan balik,mg xnk lg shopping ber2 dgn airis..nk shopping mst ade papa!!!

Monday, October 22, 2012

Delivery will be postponed ... sorry ye kengkawan

Attention para pemenang GA..sblm ni ai jnji nk post out gift arini tp memandangkan ai masih tunggu 1 lagi alamat dr salah sorg pemenang makanya hadiah akan di post-out esok ye..
harap2 yg menang tu dpt bg alamat segera ye :)


Friday, October 19, 2012

Dan Pemenangnya adalah......................................

Truly sory semalam ai xsempat nk update post psl pemenang2 GA Airis..
FYI semua pemilihan pemenang ai serahkan sepenuhnya kt airis,ai potong nama2 korg then gulung2 (macam nk cabut undi tu) then taburkan ats carpet..nk tgu dia pilih satu2 punyela payah..selalu suke je kutip bende ats lantai..huhu
N gulungan kertas yang airis pilih adalah
*
*
*
*
*
*
*
1. Isabel Diaz
2. Ain Nazri
3. Myra (syahmi)
4. Kak Atie

so korang cepat2la bg alamat utk penghantaran adiah ye :) mungkin yg terawal bg alamat dpt extra kelebihan utk pilih adiah kot..hihi

Thursday, October 18, 2012

Happy Birthday sayang...



yeay our airis is turning ONE...
n secara rasminya GA airis 1st birthday telah ditutup..kalo diikutkn dengan jumlah penyertaan pemenang utk GA tersebut adalah terdiri drpd 4 org peserta..ai dh siapkn kertas undian utk airis pilih n airis dh pun pilih 4 kertas beserta nm peserta..korang nk tau ke???jeng3x pemenang yg bertuah adalah.....
*
*
*
*
*

tunggu next entry :)

Wednesday, October 17, 2012

Airis 1st Birthday Giveaway Contest


Deadline : 17th October 2012

Ok, dh lame sebenarnya terpikir nk adekan GA sndri,selalu duk join org punye je (tak penah menang hokey..hahaha) so rase2 nye elok ai buat semperna ulang tahun kelahiran Airis yg pertama 18 Oktober nanti ..

Syarat2 wajib utk join GA:
1. Be my follower (yg dh sedia follow,terima kasih banyak ye)
2. Buat entry pasal GA ni dan letakkan poster besday Airis seperti di atas
3. Tinggalkan komen "Happy Birthday Airis ......................" (berserta wish) di entry ni..jgn lupe letakkan email/blog url ye..

Syarat2 xwajib (tak buat pn xpe..kalau buat, terima kasih daun keladi :) )
1. Masukkan link ai dlm bloglist u'ol
2. Doakan kesejahteraan kami sekeluarga hihihi

Pemenang akan dipilih secara random..nama pemenang diumumkan pada 18 Oktober 2012..masa bergantung kpd kelapangan penulis blog (ai le tu)

Hadiah untuk GA ni adalah terdiri daripada barangan bayi (pakaian, mainan,botol susu & etc) .. Hadiah yg akan disediakan adalah 20% daripada jumlah peserta..contoh 10 peserta 2 hadiah..kirenye kalau 100 peserta 20 hadiah (mampu ke nk capai 100 peserta????)so byk peluang anda untuk menang..suke tak suke tak??

Ok arini ai nk update kn antara hadiah2 yg bakal dimenangi..xdela exclusive mane pn,ala kadar aje..yg penting ade kegunaan,ye tak?

Smart Play Pad ~ ala2 iPAD le jgk..

Munchkin food feeder ~ sesuai utk baby 6m+
 
Softbooks/story-books collection ~ boleh pilih2 ye
 
 

Monday, October 15, 2012

De Ja Vu ~ apa kaitannya dengan pendek umur?

Korang penah tak alami dejavu??ai selalu sgt..ekceli ai xtau pn yg itu adalah dejavu sehinggalah seorang rakan menegur bile ai ckp ai penah rasakan kejadian tu penah berlaku..dejavu ni asalnya perkataan perancis yg bermaksud 'pernah dilihat'..atau dengan mudahnya kita penah lihat/rasa kejadian tu sebelum ianya benar2 berlaku..errr paham ke?paham la kot eh..hihi

Rakan tu jugak ade katakan yg menurut org dulu2, org yg sering mengalami dejavu ni umurnye pendek..sebab dia dh advanced..ai cube utk memahaminye..bukan untuk mempercayainya tp cuba utk mentafsirkan apa yg org dulu2 katakan..adakah ianya relevan..yelah kn,kite seakan penah alami,then betol2 terjadi..mcm roh kite dh advance ke depan..ishhh menakutkan bile pikirkan psl kematian..mg semua org akan mati,termasuk jugak ai..cume amal ibadat, bekalan akhirat belum cukup..wallahualam..

Disebabkan terlalu banyak berfikir psl tu,ai mule la ckp merapu meraban ngn encik suami..smpai dia sudah marah..huhu..masuk akal ke x kalau ai mintak dia serahkan airis kt parents ai andai kata ai xde nanti??tentibe je dia hangin..smpai skg xnk bercakap ngn ai..huhu sedehh :'(


p/s: kematian itu pasti..siapalah kita untuk menafikannya...wallahualam

Wednesday, October 10, 2012

You are invited!!!!!

 
mama airis gigih buat kad ni..spesel utk airis je tau..nk beli kt kedai xdapat hihi

Party packs....in progress

Yeayy lega rasanya bile party packs utk besday party airis dh 50% in progress...skg ni we juz nk cari party hat hello kitty aje..aritu ade nmpk kt manjaku bangi..tp dorg jual loose,igt nk cari yg jual banyak2 sebab kitorg nk beli atleast 40pcs..mne tau dpt murah sikit ke kn..
 
Utk goodies bag, ai siapkan coklat oreo dgn edible image hello kitty..pastu masukkan dlm kotak plastik yg ade tray kaler gold tu..staple n letak riben,siap..kitorg jugak belikan stationery set utk dihadiahkan kt bdk2 yang datang,utk girls bg hello kitty n boys bg ben10 (sure dorg xnk hello kitty)..cume nk tambah satu je lg,either lollipop atau cupcake..which one is better?any idea??
 
Utk outfit malam tu,ai dh belikan hello kitty tees utk all my siblings..tp utk mrR belum jumpe la pulak..sebab kedai yg kitorg jumpe aritu cume jual tee utk ladies..huhu..mrR ckp kalo xde dia pkai plain white shirt aje..ok jela..airis pulak kitorg belikan tshirt hello kitty,pakai dgn legging pink and topup with handmade tutu..tutu ai nk buat sndri tp xtaula jadi ke x,cume tgk tutorial kt tenet,rasenye boleh aje buat sndri..membazir nk beli kalo nk pkainye sekali je..or maybe twice..hurmm
 
Ok xde ape lg,till next time..,.daaa
 
comel kn???hihi mst budak2 suke ni :)
 
 

Thursday, October 4, 2012

Tumbuh gigi lagi??

Airis demam lg...dh nk tumbuh gigi geraham lagi anak mama ni...kire gigi je..jalan belum jgk lg huhu..org pn asek la tanye "eh airis belum jalan ke??" smpai mls mama nk jawab..huhu

Mg ai sndri pn agak risau dgn perkembangan airis,di usia mencecah 1thn airis masih belum berjalan hokey..merangkak pn baru je lg..kalau ikutkan perkembangan airis dari awalnye agak cepat tp semakin lmbat lately,ai n hubby ade jgk terpikir ape puncenye,mungkin sebab susu?semua sedia maklum kot yg airis ni "fomula-milk-consumer" (xperlu tanye kenape xbg BM...mls nk jawab) so mcm2 FM dh kitorg try-n-error..believe me,ia bukanlah mudah bg seorang ibu utk biarkan anaknye minum susu lembu melainkan TERpaksa..we all bukanlah tidak berusaha hokey..nk bg FM ni pn mcm2 cabaran jugak,xserasi,baby sakit perut,kembung,cirit-birit,n mcm2 lg..itu belum dia minum sikit pastu muntahkan balik..boleh tak tido malam memikirkan psl susu aje tau..

Back to our story, airis demam lagi..gara2 nk tumbuh gigi geraham yg kedua..kesian sgt we all tgk..2 mlm berturut2 dia asyik nangis aje..ari isnin hubby embil EL,esoknye selasa ai pulak EL..cuti mama n papa tinggal ciput je nk,jgnla demam2 lg ye huhu..mama kesian sgt tgk kamu ngs cenggitu..huhu :'(

Sunday, September 30, 2012

Bila mama stress

Bila dh stress airis yg jadi mangsa...mama sorry ye syg...huhu

Saturday, September 29, 2012

Party packs hunting

Memandangkn ai excited sgt nk wat party bertema bagai maka kna la rajinkn dri utk cari bhn2 sekalian bagai..bermula dgn survey on9..tp stakat ni blm shopping ape2 scra on9 (utk party ni je blum..utk hal lain dh berpuluh on9 transaction hihi) disebabkn encik hubby kje pagi arini maka pkul 5ptg br kitorg gerak..ke ioi je pn..huhu
Dh psg niat d hati nk cari brg2 utk airis je tp end up borong baju utk hubby n ai..utk airis ade jgk  3 pat pasang hihi kbetulan aeon wat sale le pulok..utk party..cume ade belon je sebungkus bli kt daiso..
So xdptla ai update pkembangan birthday plan airis ni..masih byk yg perlu disediakan..brgn hello kitty ni agak sukar ditemui la area2 ni..maybe kalo g area kl byk kot huhu..
Ai n airis heading to IOI mall Puchong
p/s : tudung syria yg ai pakai tu pn belian on9 jugak..thats my 1st syria..siriesly ai suke (tetibe..ade korang kesah kn...)

Thursday, September 27, 2012

Birthday Plan ~ Airis is turning 1..

Ekceli bende ni dh lame bermain di fikiran..nk adekan majlis sambutan ulang tahun airis yg pertama ms balik kg raya haji nt..kebetulan pulak my sis Tata nk bernikah on 2nd day of aidiladha..so we decided to join the feast..majlis akad will be on the evening while birthday party will be celebrated after maghrib..nk jemput bebudak kt umah mak tu je..kt situ meriah kot sb ramai kanak2 ribena..

Plan asalnye nk wat tema 'hello kitty in the town'..yeayyy sgt cumells bak kata encik hubby,lgpn mg dia yg nk hello kitty tu sebabnye pinky n airis mg sgt adore-kn cat..pantang nmpk cat terkinja2 dia nk pegi pegang..yg cat kt umah mak pulak elok je diam bile airis pegang2,nsib baik xtokak (gigit) mek kecik tu..

So bermula la pencarian barangan 'hello kitty' untuk persiapan majlis..kalo makdak Tata duk sibuk cari outfit utk nikah mama airis pulak sibuk cr baju hello kitty utk puteri kesayangan mama dia tu..penat jugak la pusing alamanda tp nan hadoo...tgk2 kt tenet takut xcun pulak (almaklumla kt tenet tu nmpk cm cun tp bile dh smpai hampess)..nk cari "party pack" hello kitty,kat mane eh?most party shop xde jual barangan hello kitty,yg ade cume princess, mickey n rakan2 aje..huhuhu..

Makdak tata pulak diamanatkan utk tempah kek hello kitty..xtaula ape nasib kek itu..mama serahkan sepenuhnya kt makdak ye sayang...airis cume tunggu potong je,makan xboleh lg,kite bagi akak2 n abg2 kt umah tokma mkn dulu ye sayang....Makdak pn seakan dh terlupa psl majlis sendri,sibuk nk cari t-shirt hello kitty utk kitorg pakai mlm tu nt..eh beriya benor dia..

So harap2 menjadi la besday party puteri mama ni nt,walaupun kamu masih belum mengerti tp mama akan abadikan kenangan tu dlm diari maya mama ni,harap2 satu hari nt kamu akan baca dan nikmati saat2 baby kamu yg terindah :)

p/s : kawan2 tau x kt mane kedai borong sekitar putrajaya/bangi/kajang/seri kembangan yg jual barangan berparti??plisss let me know k...(sape bg dpt adiah besday dr airis) hihihi TQ

Sunday, September 23, 2012

Airis & her first step

Airis belum boleh berjalan ye,sila jgn tertipu dengan title di atas..Tapi budak baru belajar meniti ni dh terhantuk kt meja kaca menyebabkan pipinya lebam dan bengkak..nangis nye kuat tp sekejap je,lepas tu sambung main..tak serik betol la dak Airis ni..mama yg jadi super-duper risau...
nangis minum susu dulu..
 
sambung main...sengih kemain smpai meleleh air liur..hambekk


macam2 la kamu ni anak oii