Pages

Saturday, November 3, 2012

Kisah botol susu Airis



tudia berderet botol susu airis, pelbagai saiz,corak dan warna..paling penting pelbagai jnis puting ade...hahahah..ai rs lucky sb airis ni jns xmemilih botol & puting susu..bagi aje ape pn dia tetap mau aje..alhamdulillah mungkin Allah dh uji dengan FM kot,sb tu Dia mudahkan bab botol ni..

Ok,sebenarnya bukan itu yg nk di-highlight kn dlm post kali ni...cer korang tenung betol2 kt botol tu..haa kalo korang nmpk,setiap botol ade baki susu!!eeeiii pengotor kn mama airis ni,xcuci botol erk??hihi sebenarnya ni keje papa nya airis la..bile dia yg handle airis memalam,tiap kali airis nk susu dia akan bgn nk capai botol lain utk buatkn susu utk anak dia..pas minum dia akan letak di sebelah katil,begitulah setiap kalinya..so bile bgn pagi,ai yg kne kutip botol2 ni semua rendam dulu,pastu baru sental..so far xde mslh daki susu ke ape sebab kalo ade je sikit ai terus tukar puting..botol pulak tukar every 3 month..tupperware je ai blm tukar lg sebab sayang tgk botolnye masih elok & tak berbekas pn..

Ai bukan nk memuji suami sndri tp ai rs bertuah sgt dpt pasangan hidup mcm dia (korang pn mst rs bertuah dpt suami korg kn??hihi) .. boleh dikatakan setiap mlm sejak ai berpantang lg dia yg akan handle airis bile malam..airis ni dr dulu lg bile tengah2 mlm suke terjaga n menangis..kdg2 smpai xmakan pujuk..nk tdo atas bahu, ats riba, dlm buai,kejap nk turun buai,kejap nk itu ini..pendek kata mcm2 ragam la..so tiap kali dia ngs jugakla encik suami yg akan bgn..mama dia ni??jgn harapla..tdo mati!!erk...even kalo dia ngs time tdo dlm bilik pn,suami akan dukung n bwk keluar ke hall..kdg2 smpai tertido dorg 2beranak kt hall tu..(selalunya mcm tu la)..ai sedar je pg ai yg conquer katil sorg2 hahahaha...bile ditanye nape xtdo dlm bilik.."xnk kaco ayg tdo" katanya....hohoho im touched...(-.-)

ohh nk citer psl botol aje td,ini dh melalut pulak..okla bai

4 comments:

  1. Cutelah botol unggu tu. BTW, hadiah akak dah sampai.. cute sangat2 :)

    ReplyDelete
  2. hai mommy..erm, kalau anak ciknaa plak sebotol tu mesti tinggal walaupun sikit..peel dia la agaknye.tak pernah abiskn hingga ke titisan terakhir.. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samela ngn airis pn..mst tglkn sikit..agaknye pesyen kot kn..lgpn aida rs lbih baik berbaki drpd dia isap botol kosong mcm xckup susu je..

      Delete