Pages

Monday, October 15, 2012

De Ja Vu ~ apa kaitannya dengan pendek umur?

Korang penah tak alami dejavu??ai selalu sgt..ekceli ai xtau pn yg itu adalah dejavu sehinggalah seorang rakan menegur bile ai ckp ai penah rasakan kejadian tu penah berlaku..dejavu ni asalnya perkataan perancis yg bermaksud 'pernah dilihat'..atau dengan mudahnya kita penah lihat/rasa kejadian tu sebelum ianya benar2 berlaku..errr paham ke?paham la kot eh..hihi

Rakan tu jugak ade katakan yg menurut org dulu2, org yg sering mengalami dejavu ni umurnye pendek..sebab dia dh advanced..ai cube utk memahaminye..bukan untuk mempercayainya tp cuba utk mentafsirkan apa yg org dulu2 katakan..adakah ianya relevan..yelah kn,kite seakan penah alami,then betol2 terjadi..mcm roh kite dh advance ke depan..ishhh menakutkan bile pikirkan psl kematian..mg semua org akan mati,termasuk jugak ai..cume amal ibadat, bekalan akhirat belum cukup..wallahualam..

Disebabkan terlalu banyak berfikir psl tu,ai mule la ckp merapu meraban ngn encik suami..smpai dia sudah marah..huhu..masuk akal ke x kalau ai mintak dia serahkan airis kt parents ai andai kata ai xde nanti??tentibe je dia hangin..smpai skg xnk bercakap ngn ai..huhu sedehh :'(


p/s: kematian itu pasti..siapalah kita untuk menafikannya...wallahualam

No comments:

Post a Comment