Pages

Thursday, September 27, 2012

Birthday Plan ~ Airis is turning 1..

Ekceli bende ni dh lame bermain di fikiran..nk adekan majlis sambutan ulang tahun airis yg pertama ms balik kg raya haji nt..kebetulan pulak my sis Tata nk bernikah on 2nd day of aidiladha..so we decided to join the feast..majlis akad will be on the evening while birthday party will be celebrated after maghrib..nk jemput bebudak kt umah mak tu je..kt situ meriah kot sb ramai kanak2 ribena..

Plan asalnye nk wat tema 'hello kitty in the town'..yeayyy sgt cumells bak kata encik hubby,lgpn mg dia yg nk hello kitty tu sebabnye pinky n airis mg sgt adore-kn cat..pantang nmpk cat terkinja2 dia nk pegi pegang..yg cat kt umah mak pulak elok je diam bile airis pegang2,nsib baik xtokak (gigit) mek kecik tu..

So bermula la pencarian barangan 'hello kitty' untuk persiapan majlis..kalo makdak Tata duk sibuk cari outfit utk nikah mama airis pulak sibuk cr baju hello kitty utk puteri kesayangan mama dia tu..penat jugak la pusing alamanda tp nan hadoo...tgk2 kt tenet takut xcun pulak (almaklumla kt tenet tu nmpk cm cun tp bile dh smpai hampess)..nk cari "party pack" hello kitty,kat mane eh?most party shop xde jual barangan hello kitty,yg ade cume princess, mickey n rakan2 aje..huhuhu..

Makdak tata pulak diamanatkan utk tempah kek hello kitty..xtaula ape nasib kek itu..mama serahkan sepenuhnya kt makdak ye sayang...airis cume tunggu potong je,makan xboleh lg,kite bagi akak2 n abg2 kt umah tokma mkn dulu ye sayang....Makdak pn seakan dh terlupa psl majlis sendri,sibuk nk cari t-shirt hello kitty utk kitorg pakai mlm tu nt..eh beriya benor dia..

So harap2 menjadi la besday party puteri mama ni nt,walaupun kamu masih belum mengerti tp mama akan abadikan kenangan tu dlm diari maya mama ni,harap2 satu hari nt kamu akan baca dan nikmati saat2 baby kamu yg terindah :)

p/s : kawan2 tau x kt mane kedai borong sekitar putrajaya/bangi/kajang/seri kembangan yg jual barangan berparti??plisss let me know k...(sape bg dpt adiah besday dr airis) hihihi TQ

2 comments:

  1. alamak Ayda.. kalau area yg di sebut.. sgt laaa ain x sure.. sbb selama ni mmg g terjah KL je.. ain pernah jumpa kat deretan kedai area KWC tu.. then kalau g area Sime Darby KL, masuk lorong2 tu byk kedai borong.. masuk lorong hj taib ++ sekitarnya.. leh try survey.. tp my suggestion g hari bekerja..

    ReplyDelete
  2. Oo area tu eh..aida ade jgk mention kt hubby tp dia ckp kne g weekdays..itu yg problem..cuti rehat dh xbyk huhu mcm syg nk cuti smata2 nk cr bahan yg xberapa penting tu..(penting bg aida..hehe)

    ReplyDelete