Pages

Thursday, October 4, 2012

Tumbuh gigi lagi??

Airis demam lg...dh nk tumbuh gigi geraham lagi anak mama ni...kire gigi je..jalan belum jgk lg huhu..org pn asek la tanye "eh airis belum jalan ke??" smpai mls mama nk jawab..huhu

Mg ai sndri pn agak risau dgn perkembangan airis,di usia mencecah 1thn airis masih belum berjalan hokey..merangkak pn baru je lg..kalau ikutkan perkembangan airis dari awalnye agak cepat tp semakin lmbat lately,ai n hubby ade jgk terpikir ape puncenye,mungkin sebab susu?semua sedia maklum kot yg airis ni "fomula-milk-consumer" (xperlu tanye kenape xbg BM...mls nk jawab) so mcm2 FM dh kitorg try-n-error..believe me,ia bukanlah mudah bg seorang ibu utk biarkan anaknye minum susu lembu melainkan TERpaksa..we all bukanlah tidak berusaha hokey..nk bg FM ni pn mcm2 cabaran jugak,xserasi,baby sakit perut,kembung,cirit-birit,n mcm2 lg..itu belum dia minum sikit pastu muntahkan balik..boleh tak tido malam memikirkan psl susu aje tau..

Back to our story, airis demam lagi..gara2 nk tumbuh gigi geraham yg kedua..kesian sgt we all tgk..2 mlm berturut2 dia asyik nangis aje..ari isnin hubby embil EL,esoknye selasa ai pulak EL..cuti mama n papa tinggal ciput je nk,jgnla demam2 lg ye huhu..mama kesian sgt tgk kamu ngs cenggitu..huhu :'(

3 comments:

  1. Ayda.. jgn risau.. let ur child develop by her own.. anak ain umur setahun pon belom jalan.. dan jugak lom tumbuh gg.. after setahun baru laa kuar gg 2 batang.. dan barulah nak belajar jalan.. relaxxx... susu lembu ke kambing ke ibu ke bukan jaminan anak tu pandai or tak.. jgn under estimate anak2 syurga kita ni.. as a parents kita x leh jadi HAKIM tuk anak2 kita.. sekurg2nya kita kena enjoy tgk anak kita membesar ye..

    ReplyDelete
  2. thanks ain..yes mg aida pn xnkla push sgt airis tu,biar aje dia membesar naturally..tp mungkin aida ni jns cepat sentap dgn kata2 org,bile dibanding2 kn dgn anak dorg yg super pantas dlm sgla hal,agak terasa hati tu psl mule pikir bukan2..mg enjoy tgk dorg membesar,bile airis pndai sesuatu perkara rs happy sgt,mcm nk snap moment tu simpan dlm kotak fikiran..dan2 tu jgk nk masuk diari..cume xdpt tahan dia sakit tumbuh gigi tu,rs mcm sakit sgt smpai aida pn ngs sekali huhu

    ReplyDelete
  3. ala..ramai je bdk2 umur setahun lebih bru pndai jalan..
    xyah risau sgt lah..yg penting anak kite sihat..
    klu dh dkt 2thn xreti jalan gak..tu bru lah risau..hehehe..
    ni baru nk msk setahun..normal lah tue...

    ReplyDelete