Tabung AA

Thursday, November 29, 2012

Sibuk je memanjang.....

Dh lame ai xde post ape2..yelah sibuk je memanjang kn..hihi..ok takmo citer bab keje kt opis yg xkn penah abis tu..so ai bz ape selain opiswork??Takdo bz ape pn selain itu, sebenarnya ai lebih MALAS berbanding RAJIN..so asik ckp bz..padahal balik umah tgk tv n bermain dgn airis je..itu pn asikla duk suh bdk tu tido awal sb xlarat nk layan (dasar ibu pemalas....hahah)

U oll mst penah alami keadaan ni kan...di mana waktu kite syok2 layan drama korea/sewaktu dengannya tetibe tv blank..aikk udah nape?haa itula keje si kecik yg dh reti menekan button on/off kt decoder astro atau tv..itu jgkla yg ai sdg alami lately...tak boleh ralit sikit mst airis akan off kn decoder astro...huahuahua padan muke mama - katanya dlm hati sambil tersengih2...ai kdg mrh jugk,smpaikan penah merajuk n masuk bilik tutup pintu..tup2 airis ketuk2 pintu bilik smbil nangis..dh kene pujuk dia pulak hihih kelakar la bile igtkan..

Ok taknak citer psl airis lg..asik citer psl dia kng korng muak dgr/bace kn..ai ckp cmni sebab kdg2 ai pn jelak dgr sorg membe asik citer psl anak dia je..anak dia itu,anak dia ini..ok fine kite memasing ade hak utk citer psl ape pn..termasukla hal anak..n ai pn salah sorg daripadanya..tp setiap kali kite bercerita pasti ade org yg xsenang dgn citer kite..biasela tu kn...

Tp sorg membe ni lain mcm sikit..ok fine anak ko advance dr anak org lain,tp mst ke ko nk kondem anak org lain membuta tuli?psl susu anak dia yg termahal,diapers yg terbaik,ini hebat itu grand..pendek kata semuanya yg hebat2 belaka la..plg xtahan bile dia ckp "takkan airis minum susu tu??eeiii xbagus tu"...anak dia umo sebaya airis je tp mg diakui anak dia advance sb anak dia dh lm boleh bjalan berlari..cume blm tumbuh gg je..ai ok jer,airis lmbt berjalan mungkin sb ai n hubby dulu pn lmbt bjalan..as long as dia boleh berdiri n meniti sndri ok la kn,watpe nk paksa bdk tu bjalan kalo dia blm bersedia..

Then baru2 ni preknen 2nd baby..mg ai awal2 dh ckp ai kalo boleh nk jarakkan at least 2thn utk next baby, dia xckp ape pn psl tu maybe sb dia plan nk anak cpt, itu hal dia la kn..tup2 keluar post kt fb seolah2 ade org yg kondem dia sebab preknen lagi..mule la merepek melalut mcm2..ko dh knape?blum bsalin dh meroyan ke kak??lantok ler...ai dh mls nk layan membe ghupe ini...haihh

1 comment: