Friday, July 27, 2012

Persiapan Raya

Salam ramadhan..
harini dh masuk hari ke-7 kite berpuasa kn..alhamdulillah ai dh boleh pose hehe :D
Rehat panjang arini ai berkesempatan ke Karnival Jom Beli Brg Raya anjuran KPDNKK Putrajaya..mg meriah la..tambah pulak disediakan tempat berbumbung lengkap dgn kipas angin yg mendinginkan di tengah2 hari rembang ni kn so xde la nk berpeluh2 tiak..huhu
Nk dijadikan cerita, dalam byk2 brg yg dijual ai cume tertarik kt pakaian baby je..sudahnye dptla si tecit tu lg 3psg baju pakai siang n malam..ade jgk gerai PONEY yg menawarkan diskaun 70%,mg berbaloi2 la kalau bj yg rege rm119 tu dijual dgn rege rm30+ aje..ai beli aritu ade 30% je diskaun,nyesal dh kt situ...huhu frust nye psl xnk beli lg dh..cukup2 la 6 psg dress tu ye nak..kite cari baju lain pulak ye..
Ai jugak ade beli baju kurung sedondon untuk ai n airis,kaler pink gitu,polkadot lg..ayahnye muncung ajela bile tgk kaler pink,xleh nk sedondon katenye..hihi nasible ye abg..awak cr ajela kaler lain..niat mg nk suh dia pakai soft pink aje,tp mcm xnk le pulak dia pakai tu..huhu
Skg ni ai tgh survey baju kurung moden soft cotton yg bersulam kt tenet,sb duk cr ke kedai xde jual lak..xtaula kalau tgk kt tenet nmpk kemain lawa,kot kt luar xlawa tu sebab xperasan..so far yg plg murah cecah rm200++..alahai mcm mbazir aje sb ai nk pakai utk raya je,pastu simpan terperap dlm lemari..g keje kn pakai uniform..huhu
Ade jgk psg niat nk ke jln TAR,nk cr bj melayu encik suami..dh tgk kt AEON aritu tp dia xberkenan dgn material kain,so mg kene pegi jgk le nt..tp nye kalau nk g mg xleh bwk airis,dh tau sgt keadaan sesak n panas kt sane nt,dah 1 lg dilema nk bg sape pulak jage airis???pengasuh dia sure xnk kalau ari weekend..mau nye dicas berdabel lg..huhu oppsss sorry termengata lak :p


Sweet LizaHanum Giveaway..jom kite join..

Salam ramadhan bloggers sekalian..arini ai terjumpe blog giveaway yg menawarkan adiah yg sgt menarik, due 31 July 2012 so sempat lg ni..jom le kite2 join ye..bkn kene bayo fee pn,pree sajork...cer kelik sini



Sunday, July 22, 2012

AHLAN WA SAHLAN RAMADHAN...

Salam ramadhan buat semua..
Dh 2hari umat islam berpuasa kan..tp ai blm start lg hihi..elok je ptg org kalut2 plan nk g traweh ai pulak disahkan xleh pose huhu..xpela ai start lmbt sikit la ye..

Ramadhan kali ni penuh makna buat kami suami isteri sb dpt sambut bersama..kalau tahun lepas mrhubby bersahur n berbuka sorg2 thn ni dh ade isteri utk msk n temankan berbuka..tmbah airis sbg penyeri suasana..bahagia rasanya kn..alhamdulillah..
tp yg xbest 1st sahur mrhubby kne wat air n mkn roti je..gara2 airis demam n merengek je spnjanf mlm mamanye ni tertido n xdgr bunyi jam..mne taknye tdo pn dh kul 330,nk bgn kul 4 utk msk la konon last2 sedar kul 530!!!huhu nsib baik hubby memahami n ckp dia mnum air aje ..dlm ms yg sm rs bsalah la jgk..
Sampai arini airis masih demam+batuk+selsema lg..kesian mek tecit ni..huhu semoga cpt sembuh ye anak nt kite leh p pasar ramadhan mega kt presint 2 tu kn..

Monday, July 16, 2012

Peraturan-Peraturan di rumah Pengasuh...korang ade???

Ai xsangka, pengasuh rumah pn ade peraturan-peraturan mcm kt taska...siap sediakan mcm agreement lak tu,parents kena sign bagai,padahal dh ngasuh dekat 2 bulan..kot ye pn nape xbg awal2 dulu...
Yg xbest nye tu dia main selit je kt dalam beg baju Airis,nape xckp aje kn senang..bile bc peraturan ni ade yg masuk akal tp byk yg xrelevan..tp apekan daya,terpaksa jugak anta Airis kt dia...huhu



Wednesday, July 11, 2012

Edisi Tayang Gigi

Sedar tak sedar, my little Airis dh nk masuk 9 bulan..tunggu punye tunggu xjugak merangkak bdk kecik ni,xtaula kalau nk terus bjalan ke hape..hehe
Sejak ade 4 btg gigi ni kemain lg dia suke mnggigit,xkire ape yg dpt semua dia gigit smpaikan peha ayah pn dia gigit,menjerit org tua tu..hehe
Lg 1 kegemaran dia adalah sengih tayang gigi kapak dia tu..hehe layankan aje eh..






p/s : Airis pn dh nk berblog jugak...hehe

Wednesday, July 4, 2012

Kenapa Airis kerap menangis???

Sejak bertukar pengasuh ni Airis lebih kerap menangis berbanding dulu..pengasuh dia skg ni selalu gtau bile dia ngs,n ai ternyata terganggu bile memikirkan mslh nie..kenapa dia kerap sgt nangis?adakah dia xselesa berada di bwh jagaan pengasuh nye tu..atau dia makin membesar n tau ape erti rindu pd mama or ayah??risaunye hati..buat keje pn xtenang..huhu..
Satu yg ai xberapa gemar dgn pengasuh baru ni,susah sgt nk reach call,bile ditanye fon dia ade problem..bile kite sms lak xreply,jwpn xde kredit sokmo..kalau dh jaga anak org,pastikan la fon sentiasa ade kredit,5org budak yg dijaga,purata pendapatan lebih seribu per month xkan xleh topup rm30 sebulan kot..biar kekal aktif,br senang nk sms/call bile ade emergency...
Lagi satu, dia ni agak berkire berbanding pengasuh dulu..dia mintak ai byr per day utk bulan pertama,dh tu nk dibyr setiap awal bulan,so ai byr ajela memandangkan dia nk jaga anak kita kn,ai kalau boleh xnkla berkira sgt..tp bile ai cuti,atau dia ambik cuti gaji harian tu burn cmtu je..mcm rugi la pulak..hurmm kalau bebtol dia leh jaga Airis elok2 ok la,kitorg pn xdela nk kisah sgt bab tu..
Ini hampir setiap hari ai dgr citer airis nangis meraung dr pagi,kekadang smpai tengahari,kekadang petang pn ngs..time ai pegi ambik ok je pulak...haihh hati ibu mne yg xrisau kn bile anak mcm tu..
Ai igt nk cr pengasuh lain je,tp bukan sng nk dpt pengasuh skg ni..lgpn ai pasti mst dh susah nk dptkan pengasuh area umah ni memandangkan pengasuh skg ni kenal dgn semua pengasuh area umah ni,dorg mcm ade persatuan lak..huhuhu runsing tol