Tabung AA

Wednesday, July 4, 2012

Kenapa Airis kerap menangis???

Sejak bertukar pengasuh ni Airis lebih kerap menangis berbanding dulu..pengasuh dia skg ni selalu gtau bile dia ngs,n ai ternyata terganggu bile memikirkan mslh nie..kenapa dia kerap sgt nangis?adakah dia xselesa berada di bwh jagaan pengasuh nye tu..atau dia makin membesar n tau ape erti rindu pd mama or ayah??risaunye hati..buat keje pn xtenang..huhu..
Satu yg ai xberapa gemar dgn pengasuh baru ni,susah sgt nk reach call,bile ditanye fon dia ade problem..bile kite sms lak xreply,jwpn xde kredit sokmo..kalau dh jaga anak org,pastikan la fon sentiasa ade kredit,5org budak yg dijaga,purata pendapatan lebih seribu per month xkan xleh topup rm30 sebulan kot..biar kekal aktif,br senang nk sms/call bile ade emergency...
Lagi satu, dia ni agak berkire berbanding pengasuh dulu..dia mintak ai byr per day utk bulan pertama,dh tu nk dibyr setiap awal bulan,so ai byr ajela memandangkan dia nk jaga anak kita kn,ai kalau boleh xnkla berkira sgt..tp bile ai cuti,atau dia ambik cuti gaji harian tu burn cmtu je..mcm rugi la pulak..hurmm kalau bebtol dia leh jaga Airis elok2 ok la,kitorg pn xdela nk kisah sgt bab tu..
Ini hampir setiap hari ai dgr citer airis nangis meraung dr pagi,kekadang smpai tengahari,kekadang petang pn ngs..time ai pegi ambik ok je pulak...haihh hati ibu mne yg xrisau kn bile anak mcm tu..
Ai igt nk cr pengasuh lain je,tp bukan sng nk dpt pengasuh skg ni..lgpn ai pasti mst dh susah nk dptkan pengasuh area umah ni memandangkan pengasuh skg ni kenal dgn semua pengasuh area umah ni,dorg mcm ade persatuan lak..huhuhu runsing tol

No comments:

Post a Comment