Tabung AA

Monday, July 16, 2012

Peraturan-Peraturan di rumah Pengasuh...korang ade???

Ai xsangka, pengasuh rumah pn ade peraturan-peraturan mcm kt taska...siap sediakan mcm agreement lak tu,parents kena sign bagai,padahal dh ngasuh dekat 2 bulan..kot ye pn nape xbg awal2 dulu...
Yg xbest nye tu dia main selit je kt dalam beg baju Airis,nape xckp aje kn senang..bile bc peraturan ni ade yg masuk akal tp byk yg xrelevan..tp apekan daya,terpaksa jugak anta Airis kt dia...huhu



8 comments:

  1. Wah, hebat peraturan2 tu..cm masuk universiti! hahahaha

    ReplyDelete
  2. bencinya baca....gila punya pengasuh....berkira nak mamp_s..... cari je org lain!

    ReplyDelete
  3. ni pengasuh yg dapat lesen ke ni.. kerek betol.. yg x tahan siap minta cuti tahunan daaa

    ReplyDelete
  4. rasa mcm nak marah plak baca...mak saya pernah mengasuh lebih dari 10 org budak dah before dia pencen...tak pernah lagi wat ayat2 mcm tuh kat parents yg dia ngasuh..siap bebudak tu tak nak balik uma dorang lagi adalaa..then siap panggil mama lagi...org skrg jaga baby/budak2 tak penuh dgn kasih sayang..mcm mata duitan jer tu...

    ReplyDelete
  5. anonymous > dorg ni mcm ade committee,kalau cr org lain pn mcm same je..kecuali cr area lain..huhu..

    Ain > itula psl,mg kerek,siap cuti tahunan+MC 28hari..bergaji lak tue..sedap arr

    Mama Syahmi > mg aida n hubby mrh pn smlm,tp sesame kitorg jela..dhla main selit dlm bag anak je,kot ye pn ckpla terus trg,sng nk paham..buat mcm ni rs sakit hati pn ade...huhu mg jaga anak semata2 sebab duit je.. :(

    ReplyDelete
  6. sedihkan....kalau pengasuh jenis mcm ni...xtau la mcm mana diaorang jaga anak kita kan...nampak sgt mcm x ikhlas... tp tu la, kalau kita mmg dh xda pilihan...doa & tawakal je la utk anak kita.

    ReplyDelete
  7. Anonymous > itula,mg sedih sgt tp mengenangkan anak baru je boleh co-op dgn pengasuh ni kena sabar ajela..tunggu dia 2thn or besar sikit nk anta ke taska..owh airis,cepatla besar..huhu

    ReplyDelete
  8. As'salam..maaf, akak x nmpk pic tu, nk gak tau apa peraturan pengasuh ayda tu..

    ReplyDelete