Pages

Friday, July 27, 2012

Persiapan Raya

Salam ramadhan..
harini dh masuk hari ke-7 kite berpuasa kn..alhamdulillah ai dh boleh pose hehe :D
Rehat panjang arini ai berkesempatan ke Karnival Jom Beli Brg Raya anjuran KPDNKK Putrajaya..mg meriah la..tambah pulak disediakan tempat berbumbung lengkap dgn kipas angin yg mendinginkan di tengah2 hari rembang ni kn so xde la nk berpeluh2 tiak..huhu
Nk dijadikan cerita, dalam byk2 brg yg dijual ai cume tertarik kt pakaian baby je..sudahnye dptla si tecit tu lg 3psg baju pakai siang n malam..ade jgk gerai PONEY yg menawarkan diskaun 70%,mg berbaloi2 la kalau bj yg rege rm119 tu dijual dgn rege rm30+ aje..ai beli aritu ade 30% je diskaun,nyesal dh kt situ...huhu frust nye psl xnk beli lg dh..cukup2 la 6 psg dress tu ye nak..kite cari baju lain pulak ye..
Ai jugak ade beli baju kurung sedondon untuk ai n airis,kaler pink gitu,polkadot lg..ayahnye muncung ajela bile tgk kaler pink,xleh nk sedondon katenye..hihi nasible ye abg..awak cr ajela kaler lain..niat mg nk suh dia pakai soft pink aje,tp mcm xnk le pulak dia pakai tu..huhu
Skg ni ai tgh survey baju kurung moden soft cotton yg bersulam kt tenet,sb duk cr ke kedai xde jual lak..xtaula kalau tgk kt tenet nmpk kemain lawa,kot kt luar xlawa tu sebab xperasan..so far yg plg murah cecah rm200++..alahai mcm mbazir aje sb ai nk pakai utk raya je,pastu simpan terperap dlm lemari..g keje kn pakai uniform..huhu
Ade jgk psg niat nk ke jln TAR,nk cr bj melayu encik suami..dh tgk kt AEON aritu tp dia xberkenan dgn material kain,so mg kene pegi jgk le nt..tp nye kalau nk g mg xleh bwk airis,dh tau sgt keadaan sesak n panas kt sane nt,dah 1 lg dilema nk bg sape pulak jage airis???pengasuh dia sure xnk kalau ari weekend..mau nye dicas berdabel lg..huhu oppsss sorry termengata lak :p


No comments:

Post a Comment