Thursday, June 27, 2013

My handwriting..dulu dan kini

 
Muahaha tetibe je post psl handwriting sendiri..ape kes??
Actually tgh minitkan surat/memo..tetibe terperasan apesal buruk benor tulisan aku ni..(yg di-highlight tu)..
Dulu pn xdela cun,tp sekurang-kurangnye senang korg nk bace kan??kalau skg...ermm mau pening anak buah aku..wakakaka..
 
Pity me...pffftttt
 
 

Days without Airis...

Assalamualaikum wbt..

Salam Khamis,mesti ramai mummies yg berpuasa kn??hihi termasuklah ai,last day ganti untuk ramadhan lepas...harap2 ramadhan kali ni xde tinggal hihi..

Alhamdulillah pejam celik pejam celik dh hari Khamis, tak sabarnye nk balik kg jumpe budak Airis tu...weeehoooo..tak sempat esok dh,kitorg nk balik malam ni!!hahaha esok cuti

Since Airis takde kt umah ni, tiap malam ade je aktiviti kitorg,asyikla kuar berdating..ngee syok jgk..tp xlepas2 mulut ni nk bercerita pasal Airis..ai selalu call Mak,tye psl Airis..untung2 dptla ckp dgn budak kecik tu..itu pn kalau dia ade mood nk bercakap,kalau tak melopong jela...

Malam pertama kitorg kuar ke Bangi mcm yang diceritakan dlm previous post, second day agak mencabar bile mrR kena keje,maka ai keseorangan bershopping kt Alamanda (itu je yg ade)..memule niat nk cari baju sendiri, bile belek2 rs xjadi beli..pegi ke PONEY, tmpt wajib tu...mule la membelek..belek punye belek dptla rembat 5 pasang baju utk Airis..yeayy takyah pening cari baju utk pakai raya nt..hehe lepas tu masuk Aussino pulak,rembat 1 queen fitted n quilt cover set..last2 xde jgk baju utk mamanye ni..huhu..

Third nite, i.e semalam, kitorg berdating makan steamboat kt Bandar Sunway..duk dgr org cerita je psl Flamming Steamboat..biasanye kitorg pegi sri-Q thai atau steamboat antarabangsa kt Bangi tu je..kali ni nk pegi jauh sikit la..mentang2la Airis xde,lepak mkn2 kt situ smpai kul 10..muahahaha..lepas tu brla nyesal akibat kekenyangan melampau..hehe

Itu je pn yg bunyi mcm menarik sikit psl survival kitorg tanpa Airis di sisi,yg lainnye mcm biase,mama yg over-sensitive ni asyikla melayan drama airmata..tgk towel Airis rs nk nangis, tgk baju2 Airis rs sebak..tgk toys dia rs rindu..mcm2 rasa la woi...tak tertahan rasanya rindu ni..jumpe nt nk peluk cium dia puas2,taknak lepaskan..hihi

p/s: semalam papa ter-kantoi dgn mama..mata masuk asap jerebu katanya...hihihi

Tuesday, June 25, 2013

Rindunya kat Airis

Assalamualaikum wbt
 
Sambung lg cerita pasal kerinduan melampau kt Airis..
Semalam demi mengubat hati yg rawan, mrR ajak jenjalan..kebetulan nk ke BB Bangi antar barang bisnes,alhamdulillah ade order :) ..sebelum antar brg kt customer singgah Warta dulu ambik quotation utk bowling tournament this weekend..Hubby pulak sempat menengok rumah Bandar Akademia kt Semenyih tu..kemain lg dia interview agent tu..tawaran menarik,harga menarik,FREEHOLD lak tu..tp lokasi jela yg menjadi masalah kitorg skg ni..masih boleh dipertimbangkan andai kata PPA1M kitorg tak dapat..in shaa Allah...
 
Balik dari Bangi, mak kol sempatla ckp dgn Airis..syahdu je dgr sora dia pgl mama n papa..huhu terus sebak n nangis kt situ...hubby pn seakan nk memujuk ajak mkn frozen yogurt kt tutti frutti tu,ai okey je hehe..saje nk feeling2 romantic ambik 1 bekas share berdua..antara dialog kitorg kt tutti fruiti tu :
 
Masa isi yogurt
H  : Nape tak ambik yg vanilla tu?
Ai : Airis bukannye ade,dia je yg mkn vanilla tu...abg nk ke?
H  : Em xnkla...nt Airis balik kita ambik yg tu la....
 
Masa isi topping
Ai : Abg,ambikla marshmallow tu..Airis suke marshmallow...
H  : Adik suke la love letter tu kn..kalau dia ada bolehla kita buh yg tu...
 
Masa makan
Ai : Yogurt ni bagus utk digestion, Airis sesuai la mkn kn abg
H  : Kt sini ade baby chair, nt bolehla bwk Airis mkn kt sini..xramai org mcm kt Alamanda tu kn..
 
Ermmm setiap bualan kitorg mst ade nama Airis...kami bebetol rindu Airis...
 

 
Makndak whatsApp-kn gambar Airis main buai kt taman petang semalam...comellnye anak mama (puji anak sendiri..sape lg nk puji kn??)
 

Monday, June 24, 2013

1st day berjauhan

Assalamualaikum wbt

Arini sengaja membizikan diri kt opis,tanak update post sebab takut tertumpah air mata..huhu :(

Semalam Airis ikut Tokma balik kg..kemain suke lg dia..siap melambai2 kt mama n papa..dia seakan2 paham je bile mama ckp Airis kena ikut Tokma balik kg,minggu depan mama n papa pegi ambik..angguk je..taknak brenggang lgsg dgn Tokma,takut ditinggalkan kot smpaikan mama n papa nk peluk cium pn lari..huhu sesungguhnya mama sedih nk bjauhan dgn kamu syg..tp mama yakin kamu akan okey sepanjang bsama Tokma..

Pagi td ai n hubby terlajak tdo!!gara2 xde alarm (biasanya Airis yg akan bgn awl n kejut)..sedar2 dh pkul 7..haha ape lg kalut le jadinye..

Masuk opis rs xde mood je nk buat keje,pegang itu tak kena ini tak kena..fikiran entah ke mana...kalaulah jerebu makin teruk n dpt cuti darurat nk je balik kg harini jgk..(wahh gitu)

Time kt opis tahan diri kol Tokma,takut sebak bile dgr suara Airis..huhu otw balik td br kol Airis tdo la pulak..mlm nt la br leh dgr suara anak mama tu huhu rinduuuuu oiiii

Ya ALLAH,kau tabahkanlah hati ini..sesungguhnya hamba mu ini insan yang lemah..kau lindungilah anakku di sana..amin

Tuesday, June 18, 2013

Shopping with HiShop

Salam...
 
Dah lame rasanye ai tak shopping online..(eh yeke??)..selama ini ai duk tgk member2 beli kt HiShop,mcm best pulak..kebetulan ade voucher RM20 untuk first timer,so ai grab peluang tu untuk merasai pengalaman shopping with HiShop...kekeke
 
Dah lame jugak ai duk bukak tutup website tu, tgk ape yg berkenan..pembelian over RM50 boleh dpt free postage,so mg mudahla..buat ape korang bersusah2 pegi parkson Alamanda semata-mata utk beli Farmasi CC Cream tu,kena isi minyak kereta, tiket parking RM2 then beli FCC tu pada harga RM45.90 sedangkan korang beli online pd harga yg sama,tanpa sebarang caj tambahan??buatlah pilihan yg bijak ye kawan2...ngeh3x
 
Ai buat order pada 13Jun (Khamis) ,bayar pd hari yg same..Semalam, 17Jun (Isnin) ai dh terima barang..standardlah POSLAJU kn,kena ambik kire jgk hari sabtu ahad dorg off..so ai kire puas hati dgn tmpoh tersebut..
 
Membeli belah dgn HiShop ni mg mudah, korang semua kn celik IT,senang je nk follow step2 dia tu,lgpn korang mst dh biasa beli kt laman2 sesawang yg lain mcm zalora,MAD,White etc tu kn..Paling menarik, dorang akan sertakan sample2 percuma tiap kali kite membeli..didatangkan pulak dalam kotak shomels kaler pink ni..sesuaiii sgt,boleh ai letak pin, kerongsang etc ats meja solek..hehe
 
Inilah kotaknye..comel kn??
 
Barang2 yg ade dlm kotak..invois pn disertakan
 
Barang yg kite beli akan di-wrap dgn bubble wrap mcm ni..so korang tak perlu risau 
 
Free sample,korang boleh pilih ape yg korang nk..ai nk try produk nature&co ni
 
plus voucher diskaun utk White.My n MAD..expiry date dia sgtlah close..ermm ape nk beli ni oii
 
 
So ape yg korang tunggu lagi..kalau rase2 produk kosmetik korang dh nk abis tu cepat2lah topup di HiShop ni...korang jugak boleh cuci2 mata tgk barang2 best yg dorg tawarkan..
 
layari website dorang kt sini : http://www.hishop.my 
 
 

Monday, June 17, 2013

Berjauhan dengan anak???

Salam Senin..monday blues ke korang??huhu

Minggu depan bbsitter Airis akan bercuti seminggu,balik kg katanya...maka ai n suami mula la gelabah mak enon duk pikir sape nk jga mek kecik ni...nk ajak MIL dtg jga kjap tp my MIL tak reti dtg sorang,lgpn dia baru je dtg last 2weeks..kesianla pulak nk susahkn dia...
Ai n hubby pulak dh kerap sgt bercuti sblm ni,yela tiap kali Airis tak sihat mg kitorg akn gilir2 bercuti utk jga dia..tak sampai ati nk anta ke bbsitter even dia demam je..so 1minggu bknlah tmpoh yg singkat,5hari bkerja tu..cuti setakat 1hari bolehla..
Sudahnya we decided utk anta Airis balik kg duduk dgn Tokma dia,cakap je ngn Tokma kemain suke la dia..pucuk dicita ulam mendatang katanya..hehe
So weekend ni Tokma akan dtg sini ambik Airis..huhu belum pn Airis pegi ai dh pikir mcm2..mcm mane la Airis kt kampung nt..kalau skg ni bgn je tido dia akan pgl mama n papa..kalau xde dpn mata mg dia akan nangis..huhu sedihnye kalau nt dia tercari2 mcm tu..
Ape2 pn kitorg terpaksa berjauhan dgn Airis,kalau satu hari nt Airis baca blog mama ni,ketahuilah kamu yg mama n papa terpaksa..kitorg xde pilihan lain yg lebih baik..tinggal bsama Tokma kami fikir adalah keputusan yg paling baik sbb Tokma adalah insan yg terdekat dgn kamu selepas mama n papa..mama yakin Tokma sangat2 sygkan kamu Airis..

Sedih..sob sob

P/s : entah2 mama yg hover,Airis relax jer...

Friday, June 7, 2013

Goodies terbaik untuk Birthday Party?

Assalamualaikum wbt

Salam Jumaat yang mulia lagi dimuliakan..

Ai ade soalan untuk ibu-ibu prihatin kat luar sane, ape goodies yang korang akan sediakan untuk tetamu (kids especially) mse birthday party anak-anak korang??

Haa ai cume nk share, kebanyakan parents lebih prefer adakan majlis harijadi anak-anak di taska/tadika..so goodies terbaik bagi ai adalah set alatulis/stationery yg pelbagai karektor kartun tu..comel kn??Mungkin ade yang tak sependapat dgn ai dlm hal ini, ok pendapat masing-masing kn,terpulanglah..cume ai dapat feedback daripada beberapa customer yang dorg mg prefer stationery daripada candies/sweets/jajan itu semua,lgpn mg tak digalakkan kn..cikgu2 taska pn tak benarkan..

So, if korang rs berminat nk cuci mata atau dapatkan idea goodies / party favors, jemputla lawat FB kitorg atau blog..hehe pelbagai pilihan combo/set yg ditawarkan..harga dijamin rendah n yg paling penting barangnye berkualiti..hehe

p/s : Sudi2la like FB kitorg ye, boleh dpt 10% diskaun utk setiap belian...hihih