Tuesday, August 1, 2017

Terima Kasih

 
Banyak cara untuk kita ucapkan terima kasih, macam2 bahasa ada semuanya untuk menyatakan rasa terima kasih kita di atas sesuatu kebaikan/bantuan.pemberian orang kepada kita. Tapi aku musykil dengan segelintir orang yang tak reti ucapkan terima kasih ni. Bukan susah sangat pun nak cakap 'TQ" tu. Hmmm
 
Sejak kecik lg kita dah diasuh untuk sentiasa berterima kasih. Anak2 aku dulu masa mula2 pandai bercakap ungkapan 'TQ' or 'Terima kasih' yang selalu dorang sebutkan, itu yang paling senang n mudah. Kan?? Kita pn as parents kena la selalu ucapkan terima kasih pada dorang, baru la dorang belajar dari kita. Bak kata orang kepimpinan melalui teladan, gitew. 
 
Kadang kita memang ikhlas je buat sesuatu tanpa mengharapkan apa2 balasan, tapi bila orang ucapkan terima kasih tu rasa happy lain macam, rasa dihargai gitu. Bukan susah pun nak cakap tapi why why why aku jumpa orang yang tak reti berterima kasih gini. Haihh pelik sebenarnya ni. Actually aku cakap ni bukan merujuk kat sorang je tau tapi agak ramai yang jumpa yang tak pandai nak cakap terima kasih tu sebab aku sedikit peliks. Dorang ni tak penah tau perkataan tu ke camne??hurmmm 

Anyway thanks uolls yang sudi baca bebelan aku arini,

Daa

2 comments:

  1. Peringatam y simple tapi bermakna.

    ReplyDelete
  2. Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema.Kalau boleh share kepada mereka yang ada masalah Ekzema. TQ.

    https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete