Pages

Friday, January 13, 2017

Borak Santai

 
Pejam celik pejam celik dah hampir separuh bulan Januari, entry ke-2 utk tahun ni, ahaha konon nk merajinkan diri sangat, awal2 lg dah kelautan dalam. Life macam tu je, ade pasang naik nye. Awal2 tahun ni banyak ujian yg menimpa, harapnya lepas ni makin baik dan terus baik. InshaAllah mudah-mudahan.
 
Anak-anak so far so good, elok je ke sekolah. Kakak paling win sebab tak buat perangai nak ke sekolah, bangun pagi pn senang, tido malam pn takyah nak gaduh2 manja dah. Pukul 10 je terus masuk tido. Adik jela jenuh nk bangun pagi, jenuh kejut dia buat tido je padahal dah sedar. Punye la kering budak tu, kadang bikin hati mak panassss je. Mujur ada mrPapa yg penyabar layan kerenah dia pagi2, kalau mama dia jangan haraplah. Tapi mama tetap kalah, tiap hari kena paw jajan bawak ke sekolah, singgah kedai kat taska tu dulu * apesal la ade kedai kat situ* Haih.
 
Kekonon nak rajinkan diri layan anak-anak, tapi bebanan keja kt ofis makin tak tertanggung rasa, balik petang je rasa letih sesangat rasa nak landing atas tilam je, maka budak2 pun tak dapat lah ke playground main buaian kesukaan dorg, kalau papa dorg rajin or tak keje papa jelah yang bawakkan. So far every weekend tak pernah miss lagi pegi kolam, suka la budak2 tu main air. Berendam sejam je pastu balik dah kecut masing2. Pastu selsema manjang. Kena cari penawar ni takleh biar lama2, kakak tu dahla ade mslh radang paru2 dia, kang penuh pulak kahak kt dada tu. Bahaya oi.
 

 
 
 

No comments:

Post a Comment