Tabung AA

Tuesday, December 6, 2016

JJCM Melaka 2016

 
 
Hola kita bersiaran kembali setelah sekian lama.
 
Cuti sekolah macam biasa mesti nak bawak anak2 jenjalan. Tempat paling dekat yet menarik tentunya Bandaraya Melaka, hampir setiap tahun kot kitorg pegi melaka, besttt!!
 
Kebetulan buat sesi gathering dgn kawan2 kolej dulu, so reramai la berjimba kali ni. BFF aku ade 6 orang, tapi yang sorang tak dpt join atas sebab yg tak dapat dielakkan maka nya aku bawak Mak aku sekali. Bilik extra satu, ade kwn kepada bff aku dah ambik so aku book lagi satu khas untuk Mak, hehe. Kalini kitorg menginap di Avillion Legacy Melaka, harga affordable, location pun strategik nak ke mana2 tak makan masa sangat.
 
Kitorg bertolak dari Putrajaya jam 10 pagi, singgah di Freeport A Famosa Outlet dulu, konon nk cari swimming suit budak2 last2 tak beli pun, pakai jelah yg mana ada ye anak2. 
 




Pukul 2 petang pas makan kitorg check in, kawan aku yg datang awal dari Nilai dah check in kan sesiap untuk semua bilik pukul 12 tengahari tu. kira bagus jugak hotel ni boleh siapkan bilik awal, setengah tempat kena tunggu pukul 2 sharp baru boleh check in.


Pape hal survey pool dulu, budak2 dah excited nak terjun

Cheeky girl mama

Petangnya takde aktiviti ape selain layan bdk2 mandi kolam..adik cakap cekci sangat baju nye so pakai legging :D

Happy la memasing

My love

Get ready nk keluar makan di Muara Sg Duyung

Airis n Tokma kesayangan

Sama kan muka kami

Posing tah hape2

Macam biasa pose elsa patah pinggang

Tunggu kawan2 yg lain kt lobby

Tokma with Ayra 

Geng Airis sepanjang percutian ..anak2 GGH

Tuan rumah kedaung pun nak jugek

Satu-satu nya gambar kami bersama sepanjang trip 

With all my frens

Buffet breakfast di Avillion..adik makan koko krunch je

Kakak pn makan cereals je, add some toast

Favret Tokma ni roti n kacang panggang

Untung bawak ni orang, semua pun dia bedal hehehe

Lepas breakfast mandi lagi.....

Pusing-pusing Banda Hilir

Susah nau nak ajak adik bergambar

Kakak dgn papa jelah

Melting mama

Adik kalut nak naik beca pulak..RM25 per ride

Dah taknak turun

Lepas pekena coconut shake bersantai di tepian pantai klebang

Peace yo

Adik sangat sukakan pantai..duk berlari berkejaran dengan ombak

dapat jugak snap bertiga..huhu berempat tak dapat sampai ke sudah

Malam ke Banda Hilir, naik river cruise sebelum balik

Susah nau nau nk ambik gmbr bebudak ni sekarang.ade je

Mama n kakak

Mama n Adik

Last day pekena Asam Pedas Claypot ..nyumss

Mak menung je tgk Asam pedas...takut nk makan katanya, pedas berapi sambal belacan tu tapi overall puas hati

 Sebelum balik kitorg singgah ke Batu Berendam Coconut Shake pulak..maka berakhirlah percutian bersama kawan2 selama 3 hari 2 malam di Melaka..

Till we meet again!!

Daa
 

No comments:

Post a Comment