Tabung AA

Monday, July 18, 2016

Syawal dan makan

 
Salam 13 Syawal 1437H. Masih lagi dalam mood beraya. Harini aku tak alert pasal puasa sunat hari putih, dah bangun pagi gorengkan nugget ayam untuk Airis bawak bekal ke sekolah, sempat ngap sebiji masuk mulut baru belek fon n tau pasal hari putih. Ruginyee..

Alhamdulillah, tahun ni sempat puasa 6, tahun lepas buat selang-selang makanya sempat 5 hari je, maklumla jamuan open house merata-rata. Tambah lagi kat ofis, hampir semua cawangan/unit buat open house, makan jela kejenye. Tahun ni awal2 dah start puasa, pastu buat straight 6 hari, legaa. Minggu ni baru stat jemputan open house. 

Semalam ahad ade jemputan ke rumah adik praktikal kat ofis dlu, sekarang dia dah keje tetap kat hospital kajang, tapi still contact. Best sangat dapat makan laksa dan lontong kt rumah dia. Sebelum tu duk cakap kat mrR, raya kalini tak dapat makan laksa & lontong, baru berkira2 nak buat lontong sendiri. Tup2 pegi rumah dia dapat makan, happy nya Ya Allah..Engkau makbulkan hajat hambaMu ini. Pastu duk list dalam hati ape lagi menu/juadah yg belum makan raya ni. Di antaranya lemang (yess belum dapat makan dah 13 hari syawal ni), dodol, soto & nasi impit kuah kacang. Maklumla aritu orang beraya kita kalut2 nak travel sana sini kan, padan muka hukhuk.

Arini nak dijadikan rezeki lagi, ade member bawak nasi impit dengan kuah kacang.Yeay! dan ade jugak homemade dodol yg sangat sedap!! Double Yeayyy!! so tinggal lemang dan soto jelah yg belum merasa ni. Kalau takde aral buat sendiri jelah soto tu weekend nanti. Lemang mrR dah order dari jiran, so inshaAllah dapat merasa nanti. 

p/s : Tudia kesah pasal makan je, pastu duk kalut badan ni bulat baju raya sendat, huhhhhh

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete