Tabung AA

Friday, April 29, 2016

Ayra Batrisya :: Im turning two!!

29 APRIL 2014, 6.30pm

Tahun ni usia Ayra dh menginjak 2 tahun..kejap je kan?masih segar di ingatan aku macam mana tak sabarnya perasaan nk sakit bersalin..kena induce pagi 29/4/14 utk paksa bersalin, sampai tgahri duk berdoa supaya rasa sakit contraction n bersalin hari yg sama..sebab xmau kena induce utk kali ke2 keesokan harinya..alhamdulillah 3ptg bukaan 3cm terus masuk labor room,630ptg bsalin..

Itu kisah 2 tahun lepas..tahun ni Ayra dh besar,dah pandai bercakap,pandai ambik hati, kuat merajuk jgk,n suka bergaduh dgn kakak..Ayra ni garang jgk tau,kalau berselisih dgn budak lain kt mall/mana2 dia suka tolak bdk tu..adoyai bahaya betul la..ikut perangai sapa la tu..haha hope lama kelamaan dia akan okey n ubah perangai tak elok tu..amin

Aku tak buat celebration apa pn utk dia..cuma sediakan goodies utk kongsi dgn kawan taska..pagi dia bgn siap nyanyi "happy beday to u,makan ubi kayu"..haha kakak la ajar tu...pg2 dh kalut nk makan muffin yg aku beli utk letak dlm goodies pack..okeyla tu kira kek besday la eh adik..petang aku ambik dia, saje la wish happy birthday lagi..boleh dia jawab "papa tak beli kek pun"..siap muncung mulut..aduhaii dh cerdik rupenye anak ni..dia cakap "tecer beli kek beday,adik nyanyi hapy beday to u"..maybe dorg ade besday celebration utk budak lain..huhu kesian adik..sorry ye sayang..esok mama promise kita makan kek ye..

No comments:

Post a Comment