Pages

Sunday, March 20, 2016

Airis & Ayra :: Balik Kampung

 
13 March 2016 - 19 March 2016
KUL - AOR - KUL
 
 Buat pertama kalinya aku heret budak berdua ni balik kampung tanpa sang suami!!oh aku dh penah travel berdua dgn baby ms Airis kecik..n penah jugak dgn Ayra ms dia kecik..tp dengan sorg toddler sorg infant memang tak pernah..aku xdapat imagine macam mana supermom yg dpt bawak lebih dr 3 orang anak alone..mg hebat,salute spring la babe..
Semuanya bermula dgn janji manis si ayah pada anak2nya..konon nk cuti seminggu balik kampung sepanjang cuti sekolah..so itulah plan asalnya..si anak berdua ni apalagi bagai pucuk dicita ulam mendatang siap countdown hari nk balik kg kekdahnya. tup2 si ayah tak dapat cuti sebab ada majlis penting yg kena attend..okey fine biarla si mama yg berkorban..cepat2 book tiket flight n tawakkal jela agar budak berdua ni nice je sepanjang perjalanan..
Hari kejadian, si ayah menghantar ke epot, kemain lagi budak berdua tu eksaited nk balik kampung smpaikan papa nk dukung peluk cium pn dah taknak..takut kena tinggal dek mama..haha rasakan
 
flight pukul 8.05mlm..aku dh siap masuk pukul 7 sebab dah agak gate yg kejauhan tu..letih nk menapak dgn bdk 2 orang ni..seperti dijangka halfway jalan Airis dh tak larat mintak dukung..sebelah tgn dh dukung si Ayra ni..mana la mama dorg ni larat nk dukung dua2..maka merengek2 la si anak yg keletihan..aku pujuk ckp jalan perlahan2..sambil cuci mata tgk shoplot..haha akhirnya sampai kt boarding gate..fuhh lega

Aksi berikutnya....
 
muka tak sabar nk naik plane..

Si Ayra ni pulak buat hal..tak sabar nk naik plane..duk teriak "nk naik plane" berulang2.. adoii orang pandang je aku..si kakak pulak duk provok "adik tak boleh naik" apalagi melalak la si adik kt lantai tu..tebal seinci muka mak ko nak..haha ayra ni masalahnya pujuk bersyarat..nk nenen..haha memang tak la..tgh2 ramai kot..pastu pulak bila2 masa je dorg akan panggil masuk..cabaran betul lah..huhu sabar ye dik

kakak yg suka menyakat adik

dapat kacang diam la kejap lepas tu berebut nk duduk seat..Ayra ni belum cukup 2 thn so dia kategori infant, takdela seat sendiri..pesen suka berebut dengan kakak so dia tak boleh tgk kakak ade seat dia pulak duk atas riba mama..bila sign seat belt turned off je terus kalut nk suh buka belt n nk duduk dengan kakak..ayo

Ini baru cerita KUL-AOR..nanti flight return buat entry lain la..panjang sangat..haha

No comments:

Post a Comment