Pages

Saturday, June 20, 2015

Salam Ramadhan 1436H

Alhamdulillah dah 3 hari kita berpuasa..sambil bersandar kekenyangan ni ambik chance update blog sat..dh lama tinggalkn bersawang..hehh

Ramadhan kali ni kami berempat, tahun lepas aku masih maternity leave kt kampung,so mrR berpuasa sorg2 kt sini..tahun ni kembali together2,lebih ramai ahli lebih mencabar..ahakss

Entah kenapa tahun ni mcm kurang bersemangat, ok bab berpuasa mg la wajib berpuasa kn..cumanya takde rs excited mcm zaman kecik2 dlu..dh berapa tahun jugak xdpt pegi traweh di surau/masjid..ok lets not talk about traweh sbb nt org akan ckp semua tu alasan semata..hendak seribu daya katanyaaaa..hmmmm

So far, 3x berbuka dan 3x bersahur aku masih 'merajinkan' diri utk memasak..menu ape ade je..dh nekad xnk membazir so sehari msk lauk max 3jns..kuih 1..utk 1st day aku beli lauk kari ikan n ayam msk kicap kt ofis,balik goreng sayur n msk nasi je..pastu rs xbest,xpuas mkn lak..siap2 nekad nk msk jela pasni..heh

Ramadhan ni jugak bg peluang aku try byk resepi baru...1st day aku buat karipap sardin..google punya google aku ambik resepi kak pilla kasihaleeya tu..serius menjadi..then hari kedua aku ambik resepi msk lemak cili api telur itik kt blog azie kitchen..alhamdulilah menjadi jgk..arini aku msk char kuey tiaw, jemu pulak mkn nasi every time berbuka n sahur kn..so lets tukar2 menu..esok nk msk ape eh..ermmm japg google lg..haha

Kalau ikutkn hati nk jugak jengah ke bazar ramadhan putrajaya ni,mst ramai giler..pulak tu mcm2 juadah yg boleh membuatkan keinginan membuak2..tapi TAPI TAPI tapi masa tak mengizinkan..tambahan lg weekdays, keluar ofis terkejar2 masa nk g ambik anak2..si kakak kena ambik latest by 545 while adik bfore 530..so kitorg decide aku ambik kakak papa ambik adik..sbb nk keluar dr ofis aku dh ambik kurang2 15mnt..biasalah bln puasa ramai yg nak balik awal,so jem sikit la jalan walaupun dekat..

Arini 1st weekend,aku plan nk buat laksam awalnya..tp plan cancel..awal2 pg dh buatkan sup ayam utk bdk2,then pegi ofis siapkn keje sikit..balik singgah pasar br beli bahan memasak..owh arini aku buat karipap inti daging pulak...eh asyik karipap je??okey esok kita buat agar2 santan pulak..tapi tengoklah mcm mn..bahan blm ade..mrR pulak keje pg esok..huhu

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete