Tabung AA

Wednesday, January 21, 2015

Edisi JJCM 2015 :: Cameron Highlands


9 Januari 2015, kitorg berjalan2 ke Cameron Highlands!! Sepanjang perjalanan Airis sangatlah crancky, dia ingat kejut dia bgn awal untuk ke sekolah, so sepanjang perjalanan asyik cakap "kakak taknak school" haha...yang si adik seperti biasa tak reti duk diam, nak memegang, nk memunggah buat macam kt rumah pulak..bpeluh mak tau..hihi
 







wefie
 
Actually kitorg ade mini gathering dgn kwn2 study dlu, geng aku la...masa kt uitm dlu bdk2 lain gelar kami geng gagak hitam..ade la sejarah nya tu..malas nk story haha..tapi tapi tapi kalau tgk kitorg takdela gagak hitam pn..macam gila-gila remaja tu jauh sekali la..
 
Urusan hotel, tentative aku yg uruskan..kitorg ber6 bersama pasangan n anak masing2 menginap di Copthorne Hotel..yang dulunya dikenali sebagai Equatorial Cameron Highlands kat Brinchang..sebelah dgn Kea Farm..rate sangat wow utk 3-4Star hotel..maybe sebab ktiorg book a month earlier kot..RM164 per night per room (exclusive of taxes)..so total utk 2mlm termasuk tax lebih kurang rm390 per room...okey la kn..  
 

 Sebelum ape2 bergambar dulu..time ni kat lobby hotel berkumpul dulu before keluar dinner..Airis not in picture sebab dia sangat malu dgn kawan2..owh tema mlm ni Merah Biru tau
 

 Steamboat dinner kat Glory 78...best jgk ade steak & snack lain..so boleh pilih kalau taknak steamboat...harga pn okey RM23 per set/pax
 
 Aktiviti wajib - Bergambar hehe
 
 Eh bertiga je??
 
 Budak "pemalu" sangat
 
Alamak mata adik..

dah tengok ke lain pulak...

bestfren Airis, Afryna same age, bulan kelahiran pn sama

pandai Afryna ni berkawan..dia yang approach Airis dlu

Yang paling Otai tu Syaurah, umur 6 tahun dah..adiknya Zahraa pun same age dgn Airis n Afryna..pun lahir bulan Oktober 2011


Second day - Mood Airis dah okey sikit..
 
Tapi yang jadi tak best, Airis demam pulak..macam mn tak demam, suhu kt sane mg sejuk, aku pakaikan stoking dia xnak..nk pakaikan sweater pn taknak..nk pakaikan topi pn taknak..cuaca pulak tak menentu, kejap hujan renyai..so demam la jawabnya..petangnya kitorg tak ikut kwn2 lain ke ladang teh, terus balik bilik sebab Airis dah muntah2..kesian dia


meh adik Ayra tolong jagakan kakak ye..Ayra siap bersarung tgn sebab kesejukan..biru bibir dia oii


Main dalam bilik jela dik..sambil kakak rehatkan diri
 
Malam tu kitorg terpaksa ke Klinik kt Brinchang tu sebab badan Airis semakin panas, muntah makin teruk..memang aku ade standby ubat tp nampaknya suhu tak jugak turun..jumpe doc, katanya suhu tinggi 40 degree, so dia masukkan ubat bontot..meraung la si kakak..pestime kot masuk ubat tu..balik dia still muntah2, lembik je jadinya sebab tak lalu mkn langsung...
 
Esoknya, kira dah last day..after checkout kitorg sempat la singgah Kea Farm beli sikit2, then heading to Mardi..seingat aku last time kitorg datang Cameron semuanya indah belaka, skg macam dah tak best, orang pn tak ramai..pasar malam pn dah tak meriah..jenuh jugakla nk cari benda makan..maybe jugak sebab anak tak sihat so tak boleh enjoy berjalan sangat..
 

Mama terpaksa back carry kakak, dia demam lg masa ni..taknak pulak papa dia dukung..mujur tak patah pinggang mama nak oii

Papa relax je dgn adik...tq Ayra sebab sangat behave..
 
Panjang pulak entry kali ni..gambar2 ni taken by my phone je, belum sempat nk transfer dr kamera..walaupun tak berjalan mane sgt, tetap best sebab dpt jumpa kwn2 semua..dorg ni kira sahabat sejati aku dunia akhirat inshaAllah...malam first tu kitorg lepak menyembang smpai pagi..ade sesi tukar2 adiah jugak,aku dapat adiah toto...sangat suka..haha

2 comments:

  1. Replies
    1. Haritu pegi (awal jan) jalan masih lg under construction (tempat2 Tanah runtuh)..kena hati2 jugakla coz jalan pun licin sebab hujan..berdoa jela sepanjang perjalanan, Alhamdulillah dipermudahkan..sekarang mungkin better..pihak berkuasa dorg cepat je alihkan tanah2 kat atas jalan tu bila ada Tanah runtuh

      Delete