Tabung AA

Wednesday, January 7, 2015

Ayra Batrisya :: Dah 8 bulan

Lama tak coret psl Ayra Batrisya - buah hati mama - budak kecik - Rarara mama...dlm byk2 pgln tu aku suka pgl dia Rarara..opss sory ai xtiru schawal eh,ai yg pgl dia rara dlu hikhokhikhok..kakak Airis pn suka pgl adik dia Rarara..nama dh pendek dipendekkan lg..hahha

Ayra dah cecah 8bulan 29dis yg lepas..29 april 2015 turns 1 year old!!!owh how tine flies..cpt betul,rs mcm br je lahirkan dia..mama gonna miss that moment forever Rara..i promise you..i love you sooo much

Semalam checkup, berat Ayra dah 7.2kg..patutla makin lebam lengan mama dukung Ayra lama2..hahaha sejak ade ssc xdela teruk nk bdukung lg,alhamdulillah both parties selesa..yeayy

Ayra dh merangkak seawal usia 5 bulan..skg ni dh berdiri n belajar meniti..rasanya bdk ni akan cepat bjalan..

Gigi pulak dh tumbuh 2btg bawah..ade yg sedang tumbuh kt bwh,n 3btg atas..haih tgk gaya bselerak gigi bdk kecik ni..besar2 lak tu..ahahaha

Mulut boleh tahan riuh,mamamama papapapa tatatatata dadadadada nenenennen dh mula kedengaran..kdg2 perasan mcm dia ckp nanenen (nak nenen)..haha perasaAn mama le tu..hihi

Manjanye lahai dgn mama dia,tdo mst nk mama peluk,smbil menyusu..kadang dia buat perangai nak dikendong,sampai tertido..dh tido aku letak je terus tjaga n nanges kuat2,time tu aku pn nk marah je rasa,kdg smpai 2pg kot..aigooo

Ayra ni kuat makan jgk..sehari 2x bubur, puree n snack..kire 4x meal..susu xbyk sgt minum..kalau kt pengasuh abisla jgk 4botol,tp kalau kt rumah bsama aku lgsg xnk botol..nk mengempeng je kejenye..haha

Sekarang ni problem dia susah berak, sejak mkn mknan pejal ni..bila mkn bubur nasi je mst najis dia keras..huhu kesian dia..tp kalau xbg mkn nasi mcm xkenyang perut je pulak..

Ayra ni suka sangat main dgn kakak Airis,pantang kakak dia main kt mane kt situ jugak dia nk menempek..yang best kakak Airis xpenah pulak mrh or naik tgn kt adik..alhamdulillah moga dorg ber2 dpt jd rapat mcm aku n adik2 aku..

So far Ayra ni boleh dikira anak yg mudah jaga..takdela meragam sgt kecuali time ngantok..kalau nk outing mkn kt luar pn xde mslh since dia dh boleh duduk baby chair tu..letak je dlm tu then bg snack confirm okey..terbaiklah dik..hihi

No comments:

Post a Comment