Tabung AA

Friday, January 2, 2015

Airis Batrisya :: 1st day in school

Muka excited..sejuk ati mama tau 
 
Alhamdulillah, pejam celik pejam celik Airis pn dh masuk 4 tahun, walaupun kalau diikutkan bulan kelahirannye lambat lg tp nk sekolah kenala ikut tahun kelahiran kan..
 
Kitorg antar Airis ke Tadika Generasi Inspirasi, Presint 9, Putrajaya..takdela jauh sangat dr rumah..n kawasan tu mcam2 ada so senang nk sogok dia in case liat nk pegi school lepas ni, hehe
 
Ari pertama ni nmpk gaya macam okey, senang bgn pagi, senang ajak mandi, naik keta pn still potpet2 dia, cuma smpai je depan pintu pagar terus tgamam, takut2 or malu2, sama banyak kot..sorg sorg cikgu dtg pujuk ajak masuk, at last cikgu datang dukung je terus..muka kelat je Airis, mama tgk sayu pulak rasa hati, tapi kena tabahkan hati demi kebaikan Airis kendian hari..
 
Airis, kamu permata hati pertama mama dan papa, semarah mana pn kami di atas kelakuan kamu kami tetap sayangkan kamu..segala apa yg mama papa lakukan hanyalah dengan niat inginkan yg terbaik buat kamu, belajarlah sayang setakat yg kamu mampu dan inginkan, mama papa takkan pernah memaksa kamu dan takkan sesekali memarahi kamu walau apa jua pencapaian akademik mu, kami hanya mahukan kamu menjadi insan yang berguna, tinggi budi pekerti dan berbakti kepada nusa dan bangsa kelak
 
p/s : mode sayu teringatkan Airis..macam mane la kakak kt sekolah tu...hopefully semuanya baik2 saja

No comments:

Post a Comment