Pages

Sunday, November 30, 2014

Urban Korean Food :: dubu-dubu

Aku sangat sukakan citer korea..kalau sehari semalam tgk OneHD pn takde hal..walaupun cite ulang2 *biasala astro kn*..tp ada msnya aku tpaksa beralah dgn Airis sebab mek tu suka nk tgk citer2 fav dia..semenjak Airis ikut omma dia balik kg ni boleh dikatakan tv tu milik aku..ahahhaa tp rindu jgk sebab xde org nk berebut channel..huhu
Dek kerna keghairahan aku nonton citer Korea ni sampaikan henpon pn nk mcm pelakon tu..contoh skg cite my lovely girl, heroin tu pakai note 4 so aku pn nk note4, tp hero pakai alpha, pun teringin jgk sebenarnya..pndai dorg promote brgn dorg menerusi drama secara tak langsung kn
Lagi 1 duk tgk dorg mkn..terliur je..tambah2 yg grill mkn dgn sayur fresh tu..ape ke nama nya xtau la..tgk dorg pn ramen pn kemain menyelerakan lg..terus msk megi kari tmbh telur leps tu..ahahhaa
Nak dijadikan citer Khamis lepas kitorg meronda kt IOI City Mall lg, takdela beli ape pn saje nk test drive ssc baru..kalau beli pastu simpan tak g mne pn tak gune jgk..so marilah kita pandu uji ssc tu..so far aku ckp berbaloi sebab ayra diam je duduk dlm tu..smpai tertidur..hehe kalau diikutkan aku jns mls nk mkn kt luar since ade baby kecik..bile dh besar sikit dh boleh duduk highchair baru sng bwk mkn luar hihi
Tp bile tgk mcm2 restoren rs teringin pulak nk menerai mknan korea..asyik tgk je org mkn, tak berani nk cuba sebab takut tak diterima anak tekak..tp beranikan dri je cuba..kot2 ok kn..so jalan2 jumpa dubu-dubu ni, tgk ramai je mkn mcm okey then menu pn nmpk mnyelerakan..lgpn dia konsep urban korean food so rsnya ok la..mari kita mencuba..aku pilih beef soondubu, ada beef, egg, taufu dlm kuah pedas lemak tu..pastu ade 3 bachan ie; kimchi, macaroni n spinage..lg ade dubu rice..kombinasi dia mula2 tgk mcm pelik tp bila mkn rs okey..sedap..tp awas..panasss boleh membakar lidah..mrR pulak order ramyeon..mcm megi kari tp kuah dia rs xmcm kari pn..still boleh diterima tekak, ade udang, telur, seaweed kot lg ape tah..mrR mcm dh mcm org korea, panas2 selamba je dia hirup..ahaha..
So kirenye lepas ni bolehla mkn lg mknan korea ni..not bad la..atleast kalau dpt pegi korea satu ari nt tak perlu la bwk bekal magy byk2 hahaha

1 comment:

  1. salam blogwalking...mumme nak try la nanti...

    ReplyDelete