Pages

Thursday, October 9, 2014

Airis & Ayra

Salam

Kejap je ms berlalu, Ayra dah pun berusia 5 bulan...dah pandai mengesot ke depan..Alhamdulillah..berat dh 6.5kg, lenguh jugakla tangan kalau asyik berdukung tu..hihi

Airis pulak dh big girl, 18hb ni genapla 3 tahun...baby mama dah besar rupanya..dah semakin pandai, semakin cantik (puji anak sendiri)..satu malam tu bila aku perasan Ayra dh maju ke depan tetiba aku rasa sebak sangat, berair mata tgk keadaan anak2 yg semakin cepat membesar..Airis tengok n datang peluk aku..mcm biasa dia akan tanya "kenapa mama nangis?" aku cakapla anak2 mama dh besar..kakak pn tak lama lagi dh nak g school...aku rasakan pelukan dia semakin erat, dan dia pun menangis sama...oh Airis, kamu mg layak bergelar kakak

Ayra pun kemain lg sekarang ni, nak perhatian mama n papa je..tengah2 malam bangun nk main2, selagi mama atau papa tak layan selagi tu la dia nangis2,meraung2 jgk kadang tu...kadang pulak aku dh sedap dibuai mimpi, terpaksa jgkla bgn mengenangkan mek kecik tu nk menetek..kuikui

Alhamdulillah so far Airis takde masalah nk get along dgn adiknya Ayra..takut jugak kalau2 dia tak dapat terima adik sebab dpt lebih perhatian berbanding dirinya..kadang tu ade jugak dia seakan jeles, nak tido dalam buai taknak bg adik tdo tp setakat itu ajela..takde lagi ciri2 nk pukul adik ke ape..ade satu hari Ayra nangis, Airis datang pujuk adik cakap "nape adik nangis, jangan nangis nanti kakak belikan baju Olaf, kakak ada duit kt basikal" alahaiii suwitnya kamu wahai Kakak Airis, mama sayanggg kakak, n adik as well

Airis mg such a big girl, tahun depan inshaa Allah bakal memulakan pre-school (kindie) kt Tadika Generasi Inspirasi (Pusat Kejiranan Presint 9)..nasib baiklah tadika tu masih ade tempat untuk bdk 4 tahun..harapnya Airis dapat sesuaikan diri nanti, bila ditanya dia nk pegi school tak kemain excited lg menjawab nk g school...actually ade 1 lg tadika iaitu Al-Baghdadi Play Center kt Presint 8, weekend ni baru nk pegi survey mcm mn sesi pembelajaran nya, kalau ok maybe kitorg akan decide semula mane yg lebih baik untuk Airis..

Layan gambar2 lama dorg berdua





No comments:

Post a Comment