Pages

Saturday, September 27, 2014

Resepi Ketupat dan Rendang Simple

Salam

Bersiaran di hari minggu..kt ofis sebenarnya arini, sementara nk balik ni sempat lagi nk tinggalkan jejak kt blog sendiri..hehe kesian kang dibiarkan bersawang pulak

Minggu depan kita bakal menyambut Hari Raya AidilAdha..walaupun tak semeriah Aidilfitri tapi tetap dirai..hampir 30 tahun usiaku, saban tahun kami sekeluarga pasti meraikan Aidil Adha, persis sambutan Aidilfitri..bezanya Aidiladha Mak akan buat ibadah qurban..kadang sikit kadang banyak, bergantung kepada kemampuan..

Last year, Mak buat Aqiqah untuk Rayyan, tahun ni perancangannya nk buat aqiqah untuk Ayra dan Hasif, tapi tak kesampaian sebab kitorg tak dapat balik kg..abang Iwan pn tak dapat balik..so Mak cancel buat aqiqah tu..tahun depan jela kot, Inshaa Allah

Al-kisahnya sepanjang 29 tahun beraya kt kampong bersama keluarga (tak kira keluarga sendiri atau mertua), tup tup tahun ni kena beraya bersama keluarga kecil kami je..i.e Papa, Mama, Airis & Ayra..huhu sedih ooii belum tibanya hari raya tu dh mula rs sedih..Mak apatah lg,mesti sunyi je kn..maafkan kami mak

Dalam pada sedih2 tu ade jugak excited nya..nk masak hidangan hari raya..ahahha mana penah aku msk ape2 sebelum ni..rendang pn xpenah buat oooiiii...ketupat tu ade la sekali dua,itu pn jadi tak jadi je..so kali ni dengan penuh semangat nk masak rendang, ketupat..kalau rajin n berkesempatan nak buat soto ayam (itu plg mudah kot) dan nasi arab (beli pek instant je)..

So bermula episode google menggugel resepi paling mudah..well org tak pandai masak mstla cari resepi yg seringkas n semudah mungkin kan..korg2 ade nk share resepi tak??hehehe sila up entry ye..kalau ade yg sudi nk berkunjung ke rumah aku amatlah dialu-alukan...bgtau dulu tau

No comments:

Post a Comment