Tabung AA

Monday, March 24, 2014

Misi Pencarian Taska Tadika

Salam

oooh Monday blues...

Sejak dua menjak ni aku takde keje lain selain menggugel taska tadika untuk both baby n kakak Airis..memandangkan tak lama je lg aku dh nak meletup so lebih baik setelkan hal taska tadika ni awal-awal..aku mg tak suka keja last minit..biar semuanya ready n setel baru puas hati

Perancangan awal kitorg taknak antar Airis ke tadika dulu, tunggu 4 tahun (2015) baru nk cari playschool, then 5 tahun (2016) baru masuk kindie..bukan taknak dedahkan terlalu awal tapi taknak dia cepat bosan je..aku perasan budak ni jenis cepat je belajar,sekali tunjuk itu ini dia dh boleh hafal, pastu kalau kita nak ajar lagi dia taknak dah,dia pulak nk ajar kita...tapi perancangan Allah swt sebaik-baik perancangan, tiba-tiba pengasuh Airis a.k.a Mami Nora dah tak dapat jaga dorg walaupun dah siap berjanji bagai, kitorg terpaksa pasrah dan redha..

Kalau boleh nak tempatkan Airis n baby kt satu tempat, senang nak antar, senang nk ambik, lg senang kalau satu jalan kitorg ke opis so takdela kelam kabut pepagi nanti..maklumla mama dorg ni kan selalu terlajak tido...hahahah :p

Survey punye survey adelah jumpe beberapa taska up to 4 yrs old..so boleh tempatkan kakak n adik sekali..yang bestnye aku ni tukang google je, dapat no fon aku akan pass kt mrR suh dia yg call tanye itu ini..hehe bijak tak?kena la bekerjasama kn..mne boleh aku buat semua sorg2..hihi

Beberapa taska yg kitorg shortlisted kan spt berikut :

1. Taska BondaMama Ilham Zarif
- pakej asuhan 3 bulan hingga 4 tahun (sesuai untuk baby n kakak Airis)
- pakej Junior Iqra' untuk 3 tahun ke atas (kakak Airis boleh join)
- terletak di Presint 11A (senang kitorg nk antar n ambik)
- Monthly fees berpatutan (mrR ingat2 lupa pulak struktur yuran, tapi kalau tak salah RM400 untuk kakak n RM350 untuk baby) - total RM750 for both
- http://www.bondamamailhamzarif.com/

2. Real Kids Putrajaya
- Real kids tot untuk 6-30 bulan ( kena tunggu baby 6 bulan - starting November 2014)
- Real kids first ( sesuai untuk kakak Airis)
- ade mcm2 program..English n Mandarin medium (untuk Kakak Airis)
- located at Presint 8 (laluan kitorg pegi balik keje)
- monthly fees tak sure, belum call tanye..estimated @ RM850+/- for both
http://www.realkids.edu.my/

3. Taska Tadika Vonad
- Taska Vonad untuk 6 bulan hingga 4 tahun (sama mcm Realkids - kena tunggu November 2014)
- Tadika Vonad untuk 4 tahun ke atas ( Januari 2015 dah boleh antar kakak Airis)
- program lebih kurang realkids, cume takde mandarin rasanya
- located at Presint 15 (sangat jauh dari rumah n ofis kitorg)
- monthly fees tak sure..estimated @ RM850+/- for both
http://www.vonad.com.my/

4. Taska Generasi Gemilang
- yang ni belum call tanye ape2, tapi yang tau kt kompleks kejiranan Presint 9
- monthly fees estimated @ RM750+/- for both

Kebanyakan taska kt Presint 9, memang banyak tapi kitorg tak sempat pn nk pusing2 lagi..mrR la, bizi memanjang..kalau free nak aje ajak dia terjah mane2 taska lagi yang ade sekitar Presint 9/8/11 tu..bukan ape, masing-masing ade pros n cons, tapi yang lebih penting sekarang kitorg nk antar anak-anak starting bulan Ogos 2014 ni, bukan semua taska yang ade kekosongan, kalau boleh ambik kakak tapi takde kekosongan utk baby macam mane pulak kn..huhu

Actually kitorg ade jugak dapat sorg pengasuh (rumah)..elok je rumah dia pn bawah rumah kitorg je, kitorg pn dah pegi lawat periksa umah dia, mrR duk soksek2 pulak kata rumah dia mcm tak sesuai utk baby n kakak,sebab banyak barang kaca..akuarium pn ade..huhu dah tu yuran boleh tahan jugak, RM640 for both baby n kakak..mahal jugakla kn, dhla takde ape2 learning session utk kakak..itu yg kitorg decide antar taska je..hopefully dptla jumpe taska yg sesuai menjelang Ogos 2014..inshaaAllah

No comments:

Post a Comment