Pages

Monday, November 25, 2013

Foldable Baby Cot

Salam..

Saje nk update pasal Katil Baby Boleh Lipat yang aku beli 2tahun lepas...rupenye ade org bertanya kt post tu..aku yg xperasan..aku jenis post je,pastu xpenah review balik..syok sendiri..hahaha sorry ye kepada yg penah bertanya dulu..recently ade jugak yg bertanya..so aku pn godek2 google cari info pasal katil ni..

Masa beli katil ni dulu,aku macam takde pilihan..masa dh suntuk,lagi pulak kt Kedah tu mane nk cari IKEA bagai,so grab aje ape yg ade depan mata..kedai perabot tu mg depan rumah mak aku je..so senang nk angkut *gune keta jgkla* hehe

sumber : google .. mcm ni la rupe katil tu..takde gmbar sebenar
 
Ada beberapa features dia yang aku rasa menarik..which are :
1. Price - in term of price mg takleh beat IKEA..kt IKEA aku penah tgk ade yg RM99 je..yg ni aku beli RM190...aku lupe last price nyonya kedai tu bagi berapa..tapi dia letak harga RM220 kot..tapi ciri2 dia lebih dr katil RM99 IKEA tu..

2. Foldable - katil ni boleh lipat tau..so kire bile dh tak gune boleh lipat simpan bawah katil je..mcm aku buat sekarang..airis ni tido kemain lasak..so kesian asyik langgar pagar katil tu je..kitorg simpan je katil baby ni tunggu baby kecik br gune semula..hehe save tenaga takyah pasang2 balik..angkat n buka je..tadaa dh boleh guna

sumber : google ....mcm ni la katil ni bila dilipat..nak gune just buka je


3. Level katil boleh laras - Compare dgn katil murah IKEA tu, katil ni boleh laras 3 stage,dr rendah serendahnya hingga ke paras katil kita..kire bile attach sebelah katil kitorg just nice je level nye..

4. Bedrail boleh laras - Lagi satu pagar tepi jugak boleh laras..kitorg selalu turunkan sebelah pagar,yela kn attached kt katil kitorg..so gerenti baby tak golek jatuh..aku pulak senang nk dodoikan dia while sleeping..takdela lenguh2 tangan

5. Roda - yang ni paling best..lepas bgn tido,kalau agak sempit ruang bilik boleh tolak je ke tepi dinding...mg praktikal :)

kalau korang nak dapatkan katil mcm ni,boleh try cari kt kedai perabot sekitar..mane tau ade..aku pun tak pasti kt Klang Valley ni mane boleh dapat..tapi hasil google aku dpt beberapa website yg jual..korang bolehla check-it-out..pasal price aku xsure same ke tak..untung2 dapat lagi murah..hehe

http://www.easia2u.com/eAsia2u/english/template/template01/rfq/browse/item.jsp?compid=324&itemid=1425

http://www.my.all.biz/kits-for-baby-cots-bgg1038490

http://babyloveasia.com/Products_Details.aspx?id=64

ade jugak yg jual preloved - try search kt mudah.my

p/s : kalau aku nk jual preloved ade org nak beli ke??hehe simpan jela kot..next baby boleh gune :p

2 comments:

  1. senang kalo blh lipat katil cam ni....jemput follow ke blog saya dan bertukar2 link

    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete