Tabung AA

Tuesday, August 13, 2013

Cerita Raya Kami

Assalamualaikum wbt

Salam Aidilfitri buat semua..harini 1st day keje setelah bercuti panjang..lemau rasanya nk mulakan kerja2 tertunggak yg ditinggalkan...yela seminggu sebelum raya tu asyik eksaited nk balik buat keje pn ala kadar je..skg ni dh beraya sakan, makan pun makin banyak, lemak pn makin berkumpul, duit pn makin zero nk buat ape pn mcm xde mooooood miahaha

Kitorg gerak balik kampong since Jumaat malam after isyak, sampai elok2 time MIL nk bersahur....berbuka puasa dgn MIL 3hari barula gerak balik ke AS pulak,sempatla bersahur n berbuka 2 hari dgn Mak n adik2..sempat jugak berniaga kt bazar Ramadhan tu..best2..

1st raya kt umah Mak, walaupun sepatutnya turn umah MIL, tp sang suami sgt memahami si isteri yg dibelenggu rs simpati..yelah Mak mcm xde mood nk raya bile dgr abg (satu2nya anak laki dia) tak balik raya kali ni,sebab isteri abg tgh sarat n tunggu masa nk bersalin..anak pompuan dia (aku le tu) ni pulak turn beraya umah MIL so xde sape yg dinanti katanya...ai is sedih uolls sob sob...dalam duk buat muka sedih tiba2 mrR ckp nk balik umah MIL dulu, pastu raya 2hari kt umah Mak balik semula ke umah MIL..Yeayyy Yehuuu tp dalam hati still rs bersalah kt MIL,kesian dia dh 3thn kawen xpenah beraya kt umah dia dulu...hukhuk maafkan sy wahai Mak Mertuaku

Hari Pertama kitorg cume pegi 3buah rumah..itu pn dh rs letih sgt2 sebab byk sgt mkn..mcm dh lame sgt xjumpe makanan uolls...gile byk aku melantak..hasilnya naik 2kg!!!miahahahaha nasib baik bju raya ke2,3,4 masih muat..hihi

Hari Kedua kitorg pegi sebijik rumah je,itu pn rumah sahabat UiTM..berjumpe dgn sahabat yg dh lama tak jumpe,best sgt bile masing2 dh ade anak,borak psl anak blablabla..Petangnye bertolak balik ke Baling..terus ke umah PakLang,masyaAllah ramainya sepupu sepapat sebirat mrR,penuh rumah...kitorg dinner kt sane malam tu..oh ye, that day Mak masak soto n lontong..my pevret tp xsempat nk mkn byk sebab bergegas balik Baling..huhu

Hari Ketiga braya kt umah MIL, Mak ajak kitorg pegi umah sedara mara,sempatla smpai 3buah umah..aku pn jenis pemalu,bukannye reti nk menyembang sgt bile pegi umah orang..harapnye xdela yg anggap aku sombong ke ape ye..huhu

Hari Keempat kitorg ke kenduri kawen pulak..ade 2 jemputan so bab mkn toksah cerita la..mg kuat melantak aku ni...mau tak kena sound dgn Mak mertua kata gemuk (yolah dulu ms baru kawen berat tak cecah 50)..okla ni kn, tanda suami bagi cukup makan pakai...miahahah...petangnye kitorg gerak balik AS lak...huhu gitula rutin kitorg bile balik kg,semuanya kena adil,masa pn kena bahagi betul2..

Hari Kelima (semalam) kitorg kt AS, bwk Mak pegi hospital melawat sedara yg tak sihat, pastu g umah Tokwan, pastu singgah umah kwn mak..cadangnye nk bertolak balik Putrajaya lepas Asar..sekali dh lewat jadi lepas Maghrib pulak...last2 lepas Isyak baru bertolak...pukul 6 pagi tadi baru smpai umah...fuhhh itu yg ngantok je kt opis ni..org pulak xberapa nk ada lagi..ZZZzzzzZZzz jela kot japg...hihi

Dah, itu je (je???) cerita raya kitorg...Airis kena tinggal kt AS dlu sebab pengasuhnye bercuti 2minggu...huhuhuhu sedih oiii nk berjauhan lagi dgn dia...walaupun belum 24jam dh rs rinduuuu sgt kt anak mama tu :(

No comments:

Post a Comment