Pages

Thursday, April 4, 2013

Aku yang tidak bertuah

Assalamualaikum wbt

Hahaha belum ape2 nak gelak dulu kuat2..
Ternyata aku ni bukanlah sorang insan yang selalu bertuah..tiap kali ade event, ade cabutan bertuah tak penah dapat eventho ratio Nye adalah 1 : 2 ...tak bertuah ye,bukan bererti malang!!

Yes arini ade perjumpaan dengan dato pengarah..biasela perjumpaan tahunan,haruslah ade majlis penyampaian itu ini, untuk pegawai cemerlang, n yang bertuah..nak harapkan cemerlang memang aku langsung tak harapkan le (dasar ngelat, time keje update blog..cemerlang ape tu?)...so sangat2 harapkan ke-ber-tuah-an yang dapat..tup2 satu pun tak melekat..dahla grand prizenye iPad lak tu!!baru je verangan nak tayang kt encik suami tatkala pulang petang nanti..hehe (niat tak baik patutle xdapat) hahaha

Kalau nak diingatkan balik, mase jogathon kat sekolah dulu aku penah dapat cabutan bertuah n hadiahnye adalah hair dryer..mase tu aku mane pandai gune mendalah tu lagi sudahnya rosak sebab tak pakai...kali kedua aku bertuah masa kat dinner college..sem berapa tak ingat, aku dapat mug je pn..huhu itu pun malu2 nak pegi ambik kat depan sebab pakai kebaya kain belah..muahahaha

Dulu time sekolah rendah aku suke tengok alam ria Disney,penah join contest pantun...aku ingat lagi rancangan tu tiap ari sabtu, pukul 1230 kot...mase tu aku tengah makan nasi sambil tengok tv,tup2 dorg umumkan nama aku menang tempat ke-2..kalau 1st prize dapat set computer..mase tu mane la mak ayah aku mampu nak belikan (sekitar tahun 1995-1996)..frust tak dapat set computer, aku dapat jam tangan GUESS..gile tak hot..mase tu sape sangat yang dapat pakai jam tu..tapi malangnya design sangat tak sesuai dgn tangan budak2 aku, so bagi kat abang aku pakai,rosak akhirnya sebelum sempat aku yang merasa..huhu

Lepas pada tu aku ade jugak join contest2 lain macam Coca-Cola..penah dapat jersey hadiah saguhati kalau tak salah la..kiranya masa zaman budak2 aku lebih bertuah bab2 contest or lucky draw ni...sekarang ni jangan harapla...huhu

p/s : walau ape pun aku bertuah punya kehidupan n family yang baik...aku jugak betuah jadi rakyat Malaysia..saya mesti pilih!!lalalala mula melalutla tu

4 comments:

  1. hehe..samalah...tapiii yg beza sket..saya dari dulu2 lagi mmg x luck langsung n xpernah dapat hadiah or menang contest sampailah skang..hehe

    salam kenal..ila follow =)

    ReplyDelete
  2. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
    Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo
    News? I've been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

    Feel free to surf to my webpage: オークリー アウトレット

    ReplyDelete
  3. Thanks mama ila coz follow blog kite :)

    ReplyDelete
  4. Thanks mama ila coz follow blog kite :)

    ReplyDelete