Monday, March 18, 2013

Airis 17 months...anak mama yang semakin noty

Assalamualaikum wbt
 
Anak mama cik Airis Batrisya Mohd Rizal dah genap 17 bulan...yeayy dah besar anak mama ni..n mama n papa decide utk buat storybook koleksi gmbr airis since newborn until 16 months ni..mg byk sgt perubahan yg dpt dilihat bile kitorg dh compilekan photobook tu..so suwittt....lunch hour td dh g antar ke kedai gambar,katanye 2 minggu lagi baru siap..hihi
 
Ape yg latest pasal airis..lets cekidaut
 
1. Tak suke pakai skirt!!oh a BIG NO bile mama nk pakaikan dia skirt..lebih2 lagi yg jenis kembang2 setaman macam tutu skirt tu..rimas agaknye..sampaikan masa balik kg mak ai marah sebab ikut sgt airis tu..mak ckp lame2 besok baju kurung pn dia xnk...huhu so ai pakaikan jgk dress kt airis walaupun dia memberontak tak nak..cumel je pn..ape yg dia xnk sgt xtau la...
 
 
2. Suke menjerit!!oh airis sangat suke menjerit..tambah lagi bila kehendak dia tak dituruti mg menjerit jela kekdahnya...huhu
 
3. Garang - Jgn main2 dgn Airis ok..dia sgt garang..wuarghhhh!!pantang org usik sikit brg2 dia terus dia marah..haha ikut sape la tu eh
 
4. Sensitif...walaupun cik Airis ni garang tapi pantang tinggi suara sikit nangis..dia jerit xpe tapi kalo kite ckp kuat sikit terus meraung nangis...tersedu sedan lak tu..hihi
 
5. Suke mandi kolam - aritu megi mydear warehouse sale terbeli ini kolam..sejak dari tu pantang mama ajak mandi terus menonong pegi ke balkoni nk mandi kolam...hihi
 
 
 
So far itu jela yg obvious pn..yg lain2 nye mcm biasa jgk..mulut semakin petah bercakap..nk chuchu..nk mandi cukup nombor satu..ape2 pn mama sayangggg sgt kt kamu wahai Airis Batrisya..muahhh


p/s : mama cepatla adik nk pegi skool

Monday, March 11, 2013

Warna warni Kehidupan

Assalamualaikum wbt

Last week ai n family balik kampung..ambik cuti 4 hari start hari selasa..sape yg tak suke balik kampung halaman terchenta kan??mestila seronok hihi..seperti biasa kitorg akan singgah Baling dulu, rumah hubby..stay smpai khamis baru balik alor setar..dalam perjalanan balik ke alor setar, ai dpt panggilan telefon kabarkan pemergian nenek..huhuhu sgt sedih n ralat sebab xdpt jumpe..dh lama sgt rasanya xjumpe nenek yg kitorg pgl amma..huhu walaupun amma berlainan agama tapi mendiang merupakan ibu kandung mak ai,means nenek kandung ai..masa CNY baru ni ai xdpt balik,mendiang kirimkan angpow utk airis,rindu dia kt airis asyik tanye mak je bile kitorg nk balik...sangat kesal sebab kitorg xbalik aritu..huhu

Sabtunye majlis pertunangan sepupu ai (sebelah ayah)..majlis sederhana meriah tapi geng rombongan datang 12 buah kereta..mak aii punye la ramai..dalam ramai2 sepupu ai yg paling tua (oppsss tua ke) so ai pulak yg ditugaskan utk sambut tetamu n layan dorg..hidang makanan etc..aiyoyo boleh pulak baju yg ditempah khas utk majlis tu sendat time nk pakai..mase try ok jer...huhh dasar menternak lemak betol la ai ni..huhuhu hantam ajala labuuuu

Sory entry kali ni xde gmbr..xsempat nk upload sekitar event tu..hantaran semua mak yg sediakan termasukla hidangan hi-tea utk petang tu..ai cume setelkan 1 bekas hantaran yang xcukup je..kalau uol tak tahu, adat di kedah utk majlis pertunangan kitorg hanya akan bagi makanan/manisan sahaja,xde pakaian/barangan etc..so kena pelbagaikan 11dulang hantaran dgn makanan/manisan mg fengsan la..ape sgtla nk letak kn...huhu ai sponsor tart telur+tart nenas+tart blurberry je dlm 1 bekas..yg lain2 ade org lain sponsor..ade wajik, bahulu ikan yg besau, coklat, buah2an, kek, halwa, pastry dsbg (lupe ape lg dah)...

p/s : Al-fatihah buat wira-wira negara yang terkorban dalam op daulat di Lahad Datu, ai doakan keamanan negara kembali seperti sediakala dan ucapan takziah kepada keluarga mangsa..sesungguhnya berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...

Friday, March 1, 2013

Layout baru...permulaan yang baru

Yeayy layout dh tak messy mcm sebelum ni..yes i love red tp kelihatannya agak berserabut so kena tukar template yg lebih simple yet nice la..

Since ai mula suka paisley cotton so sampai ke blog pn nk kena paisley jugek..hihi layankan ajela...