Tabung AA

Monday, February 18, 2013

Airis 16months

Selamat ulang bulan kelahiran sayang mama n papa!!

Semakin hari ade saje perangai yang nak ditunjukkan kat mama n papa dia tau..kadang rasa geram tapi makin sayang..

progress:
~ mulut semakin riuh, dah pandai mintak ape yang dia nk i.e pokpok (nak mkn wafel), aden (nak p garden), acut (nak pakai kasut), baby (main patung pussy cat), mamama (main talking doll), mam (nk mkn nasi), dll
~ dah pandai terima arahan i.e angguk bila nak/ya, geleng bile taknak/no..dah boleh disuruh tlg itu ini
~ dah pandai bagi isyarat i.e nak gosok gigi, nak suap makan sndiri, nak tido, nak nenen, dll
~ suke tiru/ajuk ape org buat terutamanya mama n papa..org solat dia pn solat jgk hihi
~ suke baca alif ba ta compare dgn abc..
~ masih tak suka doll/bear yg comel2..suke yg comot2 je..hihi
~ suke sgt dgn ball,pantang tgk bdk2 main ball kt taman dia nk join tendang ball..haa ini papa la punye pasal ngajaq anak tgk bola lg
~ suke dgn baby..pantang nmpak baby nk pegi pegang dgn mulut 'baby'baby'baby'...nk adik ke??

Arini ade chitchat dgn hubby, niat nk kumpul baju airis yg dah xmuat nk wat preloved sale tp hubby tak bagi,simpan utk adik katanya...haha

1 comment:

  1. 16 bulan dah ...selamat ulangbulan ye :) tak saba pulak nak tunggu adriana ni 16 bulan, macam2 rupenye kebolehan baby umor 16 bulan ni ye :)

    ReplyDelete