Pages

Ads 468x60px

Wednesday, September 12, 2012

Family Planning

Since pregnant-kn airis lg,ai n hubby mg berkira-kira utk ambik family planning ni,mcm2 ai google utk cari yg terbaik..seboleh-bolehnye nk gap 3thn utk next pregnancy..bukan nk sekat rezeki yg Allah bagi tp ade pelbagai faktor yg menyebabkan kitorg decide utk gap begitu..
Tapi kite hanya merancang,Allah jua yg menentukan segalanya..plan awal utk masukkan implan tak berjaya..sebab?sebabnye ai ni terlalu penakut n terlalu dgr cerita org..bile dgr yg -ve aje mulenye berfikir 2-3 kali..last2 xjadi..injection pn begitu juga..pil perancang pn smpai sekarang xambik,takut jd cancer la,gemuk la,period xregular la..semuanya yg -ve ai dgr psl pil..so at last ape pn ai xambik..
Kalau ikutkan mak,dia sarankan ai ambik pil perancang aje,mcm yg dia amalkan..hasilnya kitorg mg gap 3 thn seorang..mak mg disiplin orgnye,mkn ubat on time aje..tp anaknye ni liat betoi..kdg ambik kdg lupe..
Tp sekarang ni Airis dh nk masuk setahun,kdg2 ade jugak suara mengusik yg airis nk kn adik,airis mg suke berkawan ngn baby,time kt umah bbsitter airis akan duduk dekat2 dgn baby,tiap kali jumpe baby dia akan melambai n menegur..itu yg bbsitter dia ckp airis nk adik dh tu..hihi kelakar aje..
Sejujurnya ai bukannye xnk tambah,mg nk sgt tp bukan dlm ms terdekat ni..faktor utama?semestinya kewangan..klise la kn..kalau ai jwb xnk bagi airis kekurangan kasih sayang lg klise kot..tp mg kewangan punca utama ai n hubby bersungguh2 nk plan ni...both of u cume gov servants,xde side income yg lain..cukup bulan dpt gaji bayo itu ini,tinggalla sikit utk susu diapers anak..lain2 baju bajan bile ade lebih baru beli..saving??non adoo...teruk kn..ate cemane nk tmbh lg ni..yg sorg ni pn kdg2 semput jugak..bukan nk merungut tp itulah kenyataan nye..
So plan punye plan,skg ni ai xde ambik ape2 protection pn..so far berjaya plan sndri..harap2 akan berterusan smpai next october la..tunggu airis 2 thn dulu ye syg..dh pndai nt baru leh jaga adik pulak..hihi

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates