Tabung AA

Friday, August 24, 2012

Taska or another babysitter??

Pusing..pening..runsing..semua ni yg bermain di dalam benak fikiran ai lately...semuanya gara2 pengasuh airis!!huhu rs nk marah pn ade..mg dr awal ai n hubby agak tak berpuas hati dengan syarat2 yg dikenakan oleh pengasuh tu tp apakan daya dh xde pilihan lain ms tu..huhu
Ok fine, dia nk gaji setiap awal bulan kitorg turutkan,skg ni nk gaji dibayar hari kite org gomen dpt gaji jugak..agak2 la cik kak oii..bulan Ogos ni pn xabis lg kot xkn dh nk byrn bulan 9..logik akal la sikit..nk buat belanja raya kekdahnye..ko sorg je ke nk raya??
Ai mg payah mrh or bebal kt org,tp kali ni ai mg bebtol2 pissed off..selama ni dia berkira taik idung masin pn ai masih bersabar..lewat 10minit nk rm5 OT pn ok lg..cuti berminggu2 nk byrn spt biasa pn terpaksa akur demi anak tercinta..tp ni dah kategori melampau kot..Skg ni pulak cik Airis dh pandai mngamuk pagi2 xnk pegi umah pengasuh..mcm ade hint kt situ..mulenye ai buat xkisah (padahal dlm hati risau ya amat) sb igtkn dia saje nk bmanja tp kalau dh tiap hari sape leh bertahan beb..geram pulak bile duk bayangkn ape yg mummy dia buat tiap hari (mule la nk pikir yg -ve)...huhu grrrr
Bulan ni ai dh byr gaji dia awal2 lg (25 julai yg lalu)..10 hari je ai anta airis tp gaji byr penuh,kalau ai pn nk berkire same,ai nk mintak balik separuh bayaran tu sebab anta airis separuh bulan je..tp ai xdela buat cmtu pn..
Setelah berbincang dgn hubby,ai decide utk cari pengasuh baru je utk airis,airis pn seems xboleh co-op dgn 'mummy' dia tu,..asyik ngs je mane tahan weh..cume msalahnye skg ni mane nk cr pengasuh dlm ms yg terdekat ni..bln 9 lg berapa hari je lg..ade lg ke taska yg nk ambik baby 10 bln ni..aduhh mg pening kepala..minggu ni pulak most taska tutup cuti hari raya so xboleh nk contact lg pulak..kalau kt area umah ni mgla susah nk cr pengasuh since dorg ni majoritinye ber'persatuan' pengasuh termasuk 'mummy' tu..huhu
Ai kalau boleh xnkla bermasam muke pulak dgn pengasuh tu,nk keluar cara baik,sebab kitorg pn tinggal 1 blok,pasti akan bertembung jugak bila2 masa..xsedapla nk bermusuh bagai kn..cume nk cr alasan yg relevan tu yg payah sikit kot..perlu menipu pulak ke semata-mata nk tukar pengasuh??adoyaii pengsan jap

No comments:

Post a Comment