Pages

Thursday, August 9, 2012

Gara-gara Eskrem Baskin Robbin Free

Rata-rata org masih bercakap tentang eskrem free tu kn..ai pn turut same nk ckp..kalau ikutkan perancangan mg ai n hubby plan nk g berbuke kt mcD petang semalam memandangkan mr hubby xkeje mlm n ai pn nk cr kasut raya (hihi)..
Kebetulan pulak BR ade bg eskrem free pd tarikh yg same kt alamanda nun..maka bermula la kesesakan yg tak pernah ai tgk kt BR tu...frankly speaking,ai penah mkn eskrem tu SEKALI je ms family dtg n kitorg mkn beramai2 dulu, maklumla kt alor setar nun xde BR..mg diakui sgt mahal regenye sampai boleh beli eskrem wall's berkotak2..tp disebabkan teringin nk rs ape yg sedap sgt tu kitorg pn cube la..(dh lame tak igt pulak cane rsnye)..
Berbalik kt tempat kejadian, selesai berbuke kt mcD kitorg gerak ke surau,mg fullhouse le surau yg cinonet tu (rasanya alamanda kena besarkan raung surau dia tu)..ai saje la gurau ngn hubby, jom la kite p ambik eskrem free..hubby ckp dia dh kenyang,lgpn kitorg ade mkn eskrem sundae dh kt mcd tu..mg ai pn full..nk pegi primavera lg,nose lg,mg xde ms nk g Q ambik eskrem tu..
Selesai bershopping kitorg menuju ke car park kt atas c4..terkezut besau tgk org yg makin ramai..bayangkan dorg beratur smpai ke luar pintu kt secret recipe tu..terbatal niat ai nk singgah 'ambik' eskrem tu..ai igt dorg bg sorg 1 tnpa mengira flavor,rupenye boleh pilih2 flavor..mg lambat le jadinye..staff dia pn xramai..dalam ati duk terpikir,sempat ke dorg ni dpt eskrem by 10pm sedangkan ms tu dh pukul 9.30pm..
Hubby dh bwk airis ke carpark sementara ai beratur bayar parking fee..dlm ramai2 tu ai terdengar org belakang ckp2..bg ai terpulang la kt individu masing2 kalo dia nk ambik atau tak eskrem free tu,tp xyah jahat mulut nk ngata2 atau kondem org bln2 pose ni..biarla dorg nk beratur,bukannye kacau idup ko kn??ntah nape ai rasakan bahasa org 'kita' ni terlalu kasar dan tak jaga sensitiviti org lain..nampak ketara bila semua yg keluarkan kata2 sinis tu org melayu kita sndri..huh (lap peluh jap)..
Ai ngaku,kalau org xramai smlm mg ai pn di antara insan bernasib baik yg dpt eskrem free tu tp apekan daya,anggap je xde rezeki..kalau esok2 ai pegi alamanda xde mimpi nye ai nk beli eskrem tu walaupun hakikatnya ai peminat tegar eskrem..(ai mkn eskrem neopolitan tu aje) hikhikhik..

"Org MALAYSIA ni mg KEMARUk bende FREE"...bg org lain mungkin xrase ape tp bagi ai yg cintakan negara ni,ai mg sakit hati!!(perlu ke nk mention org malaysia??ko tu org mane?indon??)
dah...hilang tensen dpt luahkan kt sini

3 comments:

  1. Sekali pandang memang rasa macam apalah sanggup korang beratur panjang semata nak aiskrim free tu. Rasa macam tak berbaloi.

    Tapi kalau pandang dengan mata hati *cewaaahhh*, boleh tabik spring pada mereka yg sanggup beratur tu. Kadang nampak mcm kesanggupan beratur panjang tu simbolik pada pengorbanan yang DLCW lalui utk dapatkan pingat untuk Malaysia.

    ReplyDelete
  2. cewaaaahhh yong ni siap mata hati ye..tp betul la tu,ade segelintir yg beratur siap berposing2 dengan eskrem bagai(nk update kt fb masing2 kot)dengan ceria n gumbira aje..ms aida tgu hubby kt luar surau ade sorg akak bersama 4 org anak,masing2 duk mlayan eskrem tu,suke je dorg..ade jgk org yg menghargai pemberian percuma ni

    ReplyDelete
  3. diaorg yg mengata tu cemburu sbb x dapat eskrim ekekeke

    ReplyDelete