Pages

Ads 468x60px

Friday, June 1, 2012

Pengasuh baru utk Airis

Kebelakangan ni ai rs down sgt,bukan sebab keje yg makin menimbun di opis,bukan jgk sebab xdpt beli kain batik sutera yg dilelong kt opis baru ni..tp gara2 pengasuh airis skg yg tiba2 ckp dh xleh jagakan airis...hukhuk sedih tau..
Katanya nk berniaga,buka kedai..ofkos la dia xde ms n kesempatan nk jgakan airis dh once dia mule berniaga kn,itu ai tumpang hepi bile pintu rezeki dia terbuka luas,kalau setakat jaga airis berapa sgtla yg dia dpt tiap bulan kn..xknla ai nk bg kesemua gaji ai utk elakkan dia stop mengasuh n start mniaga tu..so ok,ai paham bab tu..
Cumenye airis ni npknye dh rasi benar ngn "ibu" dia tu,kalau pg2 sampai kt umah ibu kemain suke lg dia,gelak mengekek,pengasuh tu pulak bg aku sgt baik n penyayang,jaga airis mcm anak dia yg bnama adam..ape je brg adam semua dia bg airis main termasukla walker..so ai dh save kt situ bilamana xperlu sediakan 2 buah walker utk kt umah sendiri n umah pengasuh,ibu jugak dh byk mengajar airis sepanjang asuhan beliau,ai berterima kasih sgt2 psl tu..satu lg yg ai plg suke bile ibu selalu 'speaking' dgn airis n adam..atleast airis dh boleh learn english at early stage...
Tapi bile dh dia ckp xleh jaga dh pasni ai terus rs down,mn nk cari pengasuh,boleh ke airis co-op ngn org lain pulak,boleh ke cr org yg mcm ibu dia tu,mcm2 bermain d fikiran ai skg ni...
Kitorg buat iklan n tampal kt notice board kt bwh,alhamdulillah ade respon,kebetulan dia pn duduk 1blok ngn kitorg,semalam dh pegi vsit umah dia,mcm ok tp xmacam ibu la...insyaAllah airis akan bersama ibu sya pulak starting july ni..hopefully airis gonna b okay...

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates