Pages

Ads 468x60px

Friday, May 18, 2012

Airis is 7 months old today!!!

Yeayy si ibu bersorak gembira bila tgk perkembangan anak kn??u all pn haruslah begitu kn..semperna usia airis yg dh menjangkau 7 bulan ni ai rs mcm nk kasi adiah kt org..boleh x??masih dlm perancangan,u all just wait yea...

Perkembangan Airis Batrisya:
1) Gigi dh 2 batang
2) Fav solids ~  bubur + sayur + ikan bilis,
3) Boleh duduk tanpa disokong (bumbo seat tu xde gune lg dh le kekdahnye)
4) Boleh menjulur a.k.a mengesot (bak kata org utara) dengan laju n pantas
5) Sedang cuba utk merangkak,dh angkat montot..hihi
6) Kemain suke duduk dlm walker,dh xjadi rocker..laju je dia move
7) Mula tarik2 barang yg mama susun kt kabinet tv..abis segala frame gambar dia tarik..
8) Pantang ditinggalkan sorg2,merengek je kekdahnye
9) Suka tido bile duk dlm carseat,kalau atas riba jgn harap le
10) Mula pgl "ma" n "ayah"..
11) Suka membebel sorg2
12) Suka bertegur sapa dgn jiran2 bila naik lif atau kt tmpt2 crowded...anak ai ni suke ramai2 org
13) Kuat menjerit bile kehendak tidak ditepati
14) Pandai geleng2 kepala bila xnk makan
15) Pandai 'pok amai2' sambil tersengih2
16) Suka main air masa mandi,pantang duduk dlm bath tub kuak2 mcm anak itik
17) Pantang tgk mama buka laptop laju dia dia sampai nk tekan same...
18) Tak suka bila dipakaikan headband atau apa saje di kepala,nk tarik buang je
19) Tak suka makan CERELAC yang mama beli...after makan mst muntah balik (2kali je try)
20) Still maintain dgn susu S26..alhamdulillah serasi jgk
21) Rambut dah makin lebat compare dgn sblm ni...
22) ape lg eh..hehe byk sgt smpai lupa

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates