Pages

Tuesday, February 28, 2012

Airis's First Flight - Episod 2

Nk sambung citer pasal airis's first flight...kejadiannya semalam je pn hehe sebab tu bersemangat nk update blog arini setelah bertungkus lumus siapkan keje2 ni..ekceli byk cerita di sebalik kepulangan kitorg ke kg halaman baru2 ni..mcm dh diringkaskan d post sebelum ni,kereta kesayangan ai dh dijual..mak pulak makin sihat alhamdulillah..airis balik kg kuat meragam pulak,mentang2 la byk tgn yg nk mdukungnye..maksu Ilah pulak dh xstay ngn kitorg n terpaksa la cari babysitter baru utk si kecil airis..
Okey,citer psl her first flight..dlm hati mg risau sgt dia ngs epanjang penerbangan..eventho dia mg dh selalu fly ms dlm kandungan tp tu xsame beb..totally different la hehe..kali ni kalau dia ngs mau marah penumpang2 yg lain..sejam jgk kot penerbangan dr aor-kul tu,bengkak telingan dorg kng sape nk tanggung kn hehe..
Kalau ikutkan schedule departure nye jam 2110mlm..so kitorg dh siap brgerak dr umah after maghrib le..2biji keta tu nk beranto kami ber3 je hehe..smpai je ai pegi verify dokumen (dh siap web check-in)..staff tu ckp flight delay ke pkul 2200..alamakkk lewatnye..kul bpe pulak nk sampai ni..huhhh
setelah hampir sejam menunggu kitorg pn babai2 utk berpisah...boleh pulak airis buat drama depan departure gate tu..xnk lepas dr dukungan tokma dia..alahai anak,pandai kamu ye..mcm paham je nk bpisah ngn dorg buat kesekian kalinye...huhu sedih gk mama nengok kamu meranung menjerit2 kt situ,malu pn ade huhu...masuk je balai berlepas tu dia ok je..tiba waktu org buat announcement dia ngs balik..ou-oh mg gelabah mama kt situ,mane taknye org pakat pandang2 je..mungkin dlm ati dorg mula risau akan terganggu dek suara merdu airis sepanjang perjalanan nanti..mama doa dlm ati,jgnla kamu buat kecoh cmtu sayang oii...
Sampai turn kitorg masuk..airis dh mule tdo..naik AA mg agak leceh,yela padanla ngn rege nye kn..kena mandaki tangga yg tinggi tu,xleh masuk ikut terowong mcm MAS tu huhu..gayat jugakla sebab daki tangga sambil pangku airis..dia bknnye nk tdo berdakap,so kena angkat dlm keadaan dia berbaring gitu..fuhh mencabar tol..kalau kecik mcm newborn 4bulan dulu mg xde hal la..ni dh 7kg beb...huaaa lenguh tangan mama nak..
Mujur airis tdo je smpai dalam kapal..mama nk fasten belt pn xleh,ayahla yg kena tlg kn hehe...flight attenden tu dtg n bg tips kt ai utk penjagaan baby sepanjang penerbangan..dia suh ai peluk/dakap airis sms take off n landing nt..timbul satu kerisauan,cmne nk dakap dia tgh tdo ni..dia mg sgt xsuke dipeluk ms tdo..means kena baringkan atas riba je..time pilot warn dh nk take off mg ai angkat dia jugak..mg sah dia akan terjaga n nangis..huawaaa mg semua org pandang la...hihi..femes kejap mama kamu airis oii..
bile dh safe tu ai dodoikan dia atas pangku semula,pastu barula dia tdo lena sekali lagi..nasib baik hehe..bile dh nk landing ai biarkan je dia baring,tp ai pegang kuat kepala n tekapkan tangan ke dada dia,supaya dia xterkejut..alhamdulillah kitorg selamat sampai lcct ps pukul 2310mlm..memandangkan kitorg nk balik putrajaya dgn menaiki erl maka terpaksa la tgu bas shuttle ke salak tinggi pulak..jam0030 br bas sampai..naik erl pkul 0045,pkul 0100 br sampai putrajaya sentral..ambik teksi balik presint 11..kena la rm13.50 sebab charge midnight...
Fuhh mg mencabarla travel kali ni..pada usia 4m+ airis dh penah naik flight,bas,erl n teksi..haha bertuahnye kamu sayang...mama dulu xde pn dpt rs ni semua smpaila abis skolah..huhu

2 comments:

  1. qiqi_cat... sori komen kat sini...saya baca post psl nak jual PB tu... saya x dpt reply kat group tu,,

    mcm mana nak contact?
    saya berminat nak bengkung... yg lain2 tu nanti sy cek dgn my sis in law dia saiz apa bra.. sluar tu saya bleh pakai gak... saya nak yer..

    ReplyDelete
  2. Pls emel ayueayang@gmail.com / SMS 012-9693077
    saya kerja putrajaya ni jer. boleh COD.. :)

    ReplyDelete