Pages

Monday, October 31, 2011

Airis oh airis...kesiannya kamu...

Setelah 2hari pulang ke umah,Airis mula batuk2 kecil pulak...mula2 ai igt sebab dia sakit tekak menangis kuat sgt ms kt hospital aritu tp lama-kelamaan makin teruk pulak..keesokan harinya Airis mula selsema pulak,hati ai makin xkeruan....mak n ayah bwk Airis ke hospital..mrR dh balik Putrajaya,tgk riak wajah mrR sebelum bertolak balik malam tu pn ai tau dia berat hati nk tinggalkan kami di sini..kesian ayah kn Airis...
Back to our story,smpai arini Airis masih batuk n selsema,dh 2 klinik mak ayah bwk berubat tp keadaan masih cmtu..ai dh xnk bwk Airis ke hospital,fobia n trauma nk tinggalkan Airis di hospital lg...huhu arini ayah pegi ambik air penawar pulak,nk cuba berubat cara kampung..moga2 pasni Airis xdela sakit2 lg..melihatkan dia batuk2,selsema smpai kekdg sukar nk bernafas ai yg mengalirkan air mata,xsanggup tgk dia sakit2 lg..
Mungkin disebabkan susah nk bernafas jugak Airis makin menangis bila ai direct feedingkn dia..solutionnnya ai kenala rajin pam isi dlm botol dlu b4 bg dia minum,tp hasil kekdg kurang memberangsangkan,buatkan ai rs nyesal beli pam manual ni,kalo ade rezeki lebih nk je beli yg freestyle tu huhu...sabar jela :(
Harap2 Airis akan cepat sembuh,n xakan sakit2 lg...Ya Allah,ringankanlah penderitaan anakku,sembuhkanlah kesakitannya n hindarkanlah dia dari sebarang penyakit selepas ini...amin

2 comments:

  1. kesian airis.. anak ain 'auf pon kdg2 batuk gak.. batuk dia mcm batuk org tua.. kita dgr kesian.. dan dia pon kdg2 selesema.. kalau nampak dia susah nafas.. ain akan sedut hidung dia.. bagi keluarkan hingus2 dia.. kalau mcm teruk sgt, ain bagi dia madu asli sikit (hujung sudu je laa) madu tu panas jadi dia leh bantu kelaurkan lendir2 dalam badan baby.. cuba laa.. nnt baby akan banyak muntah lendir @ buang air lendir2..
    semoga airis cepat2 sembuh ye..
    **ubat hospital ada drug jadi jgn bagi selalu sgt tau ayda.. breastmilk is the best ubat. masa bg susu tu @ pam susu niatlaa agar susu kita tu penawar tuk sakit anak kita.. insyaallah, Allah maha mendengar..
    *susu bdn ain dah sikit sgt.. sbb 'auf kurg nak direct feed.. dia suka susu pam ajerk..

    ReplyDelete
  2. thanks ain..ayda akan cuba petua madu asli tu..kita hanya berusaha sedaya upaya kn...buat ms ni ayda mg bergantung kt ubat yg doc bg tu jela,nmpk batuk2 airis makin berkurangan,selsema pn dh xde lg cuma kahak tu yg susah nk buang sb baby xpadai nk ludah sndri..airis jarang nk direct feed skg ni,hanya susu pam jela yg mampu ayda berikan..kekdg tokma dia topup FM jugk sbb stok xberapa byk..kalo sekali feed 2oz jugak,ayda kena pam 2x br dapat byk tu..huhu

    ReplyDelete