Tabung AA

Saturday, October 8, 2011

39minggu sudah...

Arini genap 39 minggu ai mengandungkan baby dlm rahim nie...tah bile la dia nk kuar tgk dunia kn...baby nk tunggu cukup 40minggu ke???huhu cian mama,ayah,tokmama,tokayah,aunty2 n uncle tunggu baby tau...masing2 asyik tanye je ade rs sakit2 x,park keta pn siap depan pintu umah lg..beg barang baby n mama pn dh always depan pintu umah tau..hihi begitu excitednye dorg nk timang cucu/anak sedara sulong dorang..mama n ayah pn xsabar jgk tp sedikit sebanyak mama neves jugak la,benda xpenah alami kn...tokmama dh siap hias bilik baby tau,katil baby pn dh dipasang segala bumper cot,quilt,n kelambu segala...mcm bilik pengantin pulak mama tgk,mama punye katil sekadar di pinggiran je huhu...barang2 baby punye la banyak smpai kena simpan bwh katil mama pulak hehe...alangkah bertuahnya baby mama ni tau,kedatangan baby disambut dengan penuh meriah sekali,xmacam zaman mama dulu..balik dr sepital tdo atas tilam tanpa katil je (cerita dr tokmama la)..ms 2 mne ade babycot cmni,kalo ade pn tokmama n tokayah xmampu pulak...sedih bile tokmama mula kenangkan kisah silam keluarga dulu2,alhamdulillah sekarang keadaan dh bertambah baik n semua orang dlm umah ni berusaha utk berikan yg terbaik utk baby...syukur sgt2 :)
Plan awal td ai nk pegi tesco ngn mak,nk beli brg2 dapur siap2 la kononnya,nanti dh berpantang mak susah pulak nk keluar xde drebar..lg 1 niat nk jalan byk cikit sb nk cepatkan proses bersalin nt (ikut petua org la)..tup2 adik gtau bakal besan mak ayah nk dtg merisik pulak ptg ni,dh cancel shopping2 ai n mak...n pas lunch duk wat roti jala pulak..excited jugak bila dh pndai kirai roti jala tu..hehe cepat2 gtau mrR n dia pn mule la request roti jala bila ai pindah sane nt...ok,wait for me n baby ye abg cyg :)
Skg ni tetamu yg dinanti dh ade kt hall tu,ai je yg duk dlm bilik mcm pengantin pulak...kena kuar layan tetamu la,xmanis pulak org ckp nt makyong asyik memerap dlm bilik je....ja ne

3 comments:

  1. dear,waniey pun menunggu jgk bilela bb nk kuar ni..nak sgt bb kua b4 nenek dia fly ke mekah.huhuu.org tnya sakit ke tak,tak reti nk ckp pe.mmg sakit je tp still bule tahan selagi tu tak g spital.hehee

    ReplyDelete
  2. xsabar kn waniey....kekadang ade jgk rs cramp tp kejap je pastu terus ilang..ade yg ckp mcm sakit senggugut,pun penah rs tp kejap tu je ilang jugak..xtaula ape 'sakit' yg bebetul tu...just wait n feel jela kn..hopefully dipermudahkan segala urusan buat kite :)

    ReplyDelete
  3. dh nk bersalin dh ek? gud luck!! hope semua selamat, insyaAllah :)

    ReplyDelete