Pages

Sunday, September 11, 2011

what a hectic week.....

lame jugak kot ai xupdate blog ni..hehe bz le katakan...bkn ape,byk sgt bende bermain di kepala ni,nk setelkan tiap perkara yg datang,2yg buatkan minggu ni terasa begitu hectic sekali...ececehhh
bermula dgn kes penipuan cyber oleh si penjual durjana bernama Yakun Zhang (terpaksa di reveal kn sebab dia xpenah nk respond tiap emel i sent him...geram betoi)..ai dh lodge report thru paypal resolution center,disebabkan ai made payment with Paypal smart connect so ai mungkin eligable for coverage of full purchase amount..harap2 adela rezeki utk dpt balik duit tue...huhu bill credit card pn xbayar lg disebabkan akaun paypal tu...:(
oleh kerana ai ni jenis yg kalut nk ensure everything ready,so ai decide to buy another spare pump utk sementara waktu,dh dpt refund tu nant baru beli pam lain..so we both decide to get medela harmony je dlu..just incase bengkak susu ke ape kn,atleast dh ade satu...refund 2 pn tah dpt ke idak lg..sempatla tgu next salary utk beli yg lebih ok kot..so bermula misi pencarian pump medela tu kt area alor setar ni..since baru je kena tipu so agak ralat utk beli online lg..ai pn dgn gagahnya pegila ke setiap kedai brangan baby kt alor setar ni utk cari pump tu..tp malangnya dorg xjual pulak..yg ade kebanyakkan avent manual tu..ai dh review cket psl avent manual vs harmony n most users ckp harmony lg okey so ai stick on harmony jela..ade jugak kedai yg pomot pump lain ie farlin,ai xpenah dgr pulak sebelum tu so ai xnk ambik risk eventho harga dia mg affordable..in conclusion mg kena cr online jugak le...n ai dh beli pn dgn qoonip sbb harga yg dia tawarkan mg murah..barang dr US,so rasanya xde waranty lactaequip..xpela brg manual rasanya xde byk mslh sbb part dia pn xbyk..kurang2 kena tukar breast shield atau valve je kot..xpela redha je....
dalam masa duk cr harmony tu sempat jugak ai ricky2 bedding set babylove 7in1 tu,tp still xde jugak..most kedai ckp dh sold out,bile tanye bile nk restock ckp xtau lg,ade yg sengih aje...dlm ati dorg maybe suh beli ape yg ade je kot..tp ai kalo leh nk la yg full set tu,br cun hehe...mrR pn ade pegi JJ utk cari tp yg ade brand sweet cherry je,itu pn 60% cotton material,cmpur ngn polyester...kalo leh ai nk yg 100% cotton gitu...kt pacific ade yg 100% jugak tp xcute,ade corak winnie the pooh yg ai xminat tu je...huhu
sudahnye last thursday ai gigih mengugel n jumpe la satu blog ni,tuan punya blog ade wat handmade bedding set n ai rs fall in love pulak tgk hasilnye...jeng3x ai sgtla suke..so ai diskas ngn mrR utk tempah dr dia je,puas hati leh pilih kain,corak,pattern,tebal etc...kali ni mrR pulak yg tukang transfer byrn kt akaun dia sb ai dh berholiday,xde tenet utk online etc...yeayyy xsbr pulak tunggu brg siap smpai depan umah :) kalo ade sesape ug berminat leh la jenguk2 blog dia ni...nanti barang dh sampai ai upload kn hasilnye keh :)
http://ummicraftzone.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment