Pages

Ads 468x60px

Wednesday, September 14, 2011

Bila adik & abang nak bertunang.....

Walaupun ai ni anak kedua dalam kami 5orang adik beradik tp ai adalah anak pertama yg melangsungkan perkahwinan...langkah bendul ke mcm tu??kalo nk tunggu abg ai yg sorg tu alamatnya berjanggutla mrR..hehe tambah pulak mrR tua setahun dr abg ai..abg ai pulak tahun ni dh mencecah angka 30..dah tentula parents ai mula duk bising2 bila dia nk berumahtangga..dhla dia tu sorang2nye anak lelaki dorg...tentula xsabar nk terima menantu pmpuan kn..hihi..adik ai pulak umo 24 tahun ni,berkapel dgn pakwe dia tu dh lame even sebelum ai kenal dgn mrR..masa ai nk kawen tahun lepas mak ayah dh suh dia wat sekali harung je,tp dia degil,muda lg katanya..tup2 tahun ni nk bertunang pulak..haihh mane xpening kepala orang tua berdua tu..sekali kenduri kendara bukannye leh wat kecik2,ramai sedara-mara,sahabat handai katanya...mcm majlis pertunangan ai 2yrs ago pn siap berkhemah bagai,walaupun nk jemput sedara n jiran terdekat je..majlis resepsi jgn cakapla kalo xbuat 1500keping kad jemputan muncung je mulut dorg takut xcukup..sudahnye sekotak kad xsempat diedar,byk jemput pakai mulut je..huhu itu kesah majlis sulong dorg la,yg next ni mak dh siap warn,kalo adik nk tunang ke kawen ke kena tgu abang jugak,wat sekali harung!!hehe ai selamat le
So adik pn dgn beria2 nye pujuk abg utk wat majlis bersama..end up abg pn setuju dgn syarat majlis pertunangannya bkn tahun ni,so we all decide utk pegi merisik n meminang si dara sunti awal tahun depan je..memandangkan ai akan bersalin xlama lg,so majlis pertunangan adik akan dijalankan serentak dgn majlis akikah baby nanti..means raya haji nanti la..xlama dh tu,hehe...ai excited jugak walaupun ms tu dh sah2 la ai masih berpantang..

Yang menjadi masalahnya sekarang ni adalah persiapan pertunangan dorg,since majlis pn dh xlama lg so memasing mula la riuh membincangkan tema baju,hantaran dan sebagainya..hehe teringat pulak betapa kalutnya ai masa nk tunang n nikah dlu,bkn main bz lg memikirkan bab hantaran tu...adik ai pulak dgn sesenang atinya menyerahkan tugas menyiapkan hantaran kt ai..what???hehe walaupun ai ni xkreatif tp ai suke jugak wat mende2 tu tp keadaan yg sarat cmni pn kena pembahagian tugas jugak ke...hurmmm itula nasib seorang kakak...si adik ni mg cerewet sikit,siap request jgn terlalu berbunga2an,jgn terlalu kolot,xkn yg mcm ai dlu sb nt org perasan,bla bla bla sudahnya ai yg pening nk pikir....bila tanya abg,jwpannye ringkas je,dia ambik yg adik tu dhla..hehe senang citer...

So skg ni ai tgh cr idea utk wat hantaran adik..kitorg plan xnk wat byk2 la..sekadar membalas 3dulang yg dibawa pihak lelaki..sikit kn??hehe 2pn adik sendri yg request suh bwk sikit je,xlarat nk balas katanya..save budget..hehe..lgpn kitorg kt kedah ni dh adat utk pertunangan hantaran cuma makanan2 manis je so xdela susah sgt nk siapkan 5 dulang tu..kek,buah2an,coklat dah wajib..lg 2 nant adik pikirla sndri nk letak ape..ai sediakan bekas dhle...n tema utk majlis pertunangan dia adalah purple+pink..hehe so acara mengugel pn bermula utk cari idea gubahan hantaran yg simple but nice mcm yg direquest..

Memandangkan adik xnk guna tray besi putih berkaki mcm yg ai guna dlu so terpksa la mereject semua dulang besi berkaki yg ade..mostly gubahan hantaran tahun ni same je mcm tahun lepas,guna material pn yg lebih kurang sama je..tp ai berkenan pulak dgn 2 jenis gubahan ni..bantal polisterin n pinggan putih..bukanlah terkini sgt2 tp atleast terkeluar dr konsep dulang berkaki tu..
picca credit to arma wedding couture

Dulang tanpa bunga2an kire mcm ni la
credit to gaya hantaran

Atau atas pinggan mcm ni
credit to google.com

ermm yg mane satu idaman kalbu??kena tanya empunya bdn dlu la kn...hehe

No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates