Tabung AA

Thursday, August 18, 2011

Yes....i miss u

Semalam tetibe je ai jd tersangatlah sensitif...selalunya malam after teraweh mrR akan kol,sembang itu ini smpaila ai tetido..sejak perut membesar ni ai selalu tdo awal,dh xleh berjaga lwt2 mlm bergayut mcm dulu,so ms berbual pn amatlah terhad..dipendekkan cerita smlm kt surau umah mrR adela wat aktiviti gotong-royong bubur lambuk,yg bestnye hanya dihadiri oleh para AJK surau je memandangkan surau 2 pn baru je dibuka..so dr malam sebelum tue lagi mrR mg bz dgn penyediaan bahan2 masakan,sampailah ke pasar borong utk beli bahan mentah bagai...(boleh diharap jugak asben aku nie :p)

So dh 2 mlm kitorg xdpt berbual2 mcm biasa..smlm after masak bubur lambuk,mrR sibuk pulak dgn persiapan berbuka di surau tu,kebetulan dorg nk wat majlis tahlil smlm...dia jugak yg pegi ambik nasi lemak kukus yg diorder utk berbuka puasa..nk sms ai tanye khabar pn sgtlah terhad..xpela,ai paham...cume nye terasa sunyi pulak bile xterima sms dr dia sepanjang hari,udahla mlmnye bz lg...akhirnya ai tetido tanpa mendengar suara yg dirindu lg..sob sob :'(

Sejak bergelar isteri kepada mrR jarang sgt kitorg dpt menghabiskan masa bersama2..yelah nama pn PJJ kn..inilah nasib kami kn..sabar jela...mlm smlm sementara nk melelapkan mata,ai byk pk tentang "kami"..sepanjang preknen ni mrR belum penah temankan ai pegi checkup kt klinik kesihatan..yes 10kali ai pegi checkup,xpenah ditemankan sang suami..kekadang jeles jugak bila tgk bakal2 ibu lain ditemani suami msg2...penah 2x kami ke klinik bersama utk scan baby je,itupun klinik swasta yg mn prosedurnya tidaklah serumit KKIA yg biasa ai pegi tu....penah jugak ai sampaikan perasaan tu kt mrR tp dia pn xmampu buat ape,sbbnye ari appointment ai selalunya ari selasa n rabu je..kalo ari ahad mungkin dia boleh temankan sbb 2minggu sekali dia boleh balik weekend...tp apekan daya,kt KKIA tu kite bukannye boleh demand sgt,nt dicop mengada2 pulak...

Sentuh pasal ramadhan pulak,sepanjang 18hari kita berpuasa,ai hanya dpt berbuka bersama dgn mrR pada hari ke6 dan ke7 ramadhan je,2pn bukannye berdua2an,1st day bersama family mrR n 2nd bersama family ai (kt umah maklong pulak tue...sgtlah xprivacy okeh)...betapa jarangnya kami dpt meluangkan masa bersama..sob sob lg....3syawal nanti genaplah setahun usia pernikahan kami (mengikut perkiraan bulan islam) tp boleh dihitung kekerapan kami berjumpa..hanyalah 20x setakat ini!!boleh percaya x??alahai kesiannya kt kami.....bila la HQ nk kuarkan transfer list ni,cepatla...dh tak tertanggung rasa rindu ni...huarghhhhh

No comments:

Post a Comment