Pages

Monday, August 15, 2011

Yeayyyy time for shopping lg!!

Alhamdulillah rezeki di bulan ramadhan,bonus gomen dh masuk..mg dh pasang niat bonus ai n mrR hanyalah utk perbelanjaan barangan baby semata2...tp memandangkan kitorg ni hanyalah staff cikai2 maka bonus pn ciput jela..setengah bulan je kn..hihihihi ape2 pn tetap bersyukur....mrR decide utk spend bonus bhgn dia utk beli kelengkapan bedding mcm baby cot n kelambu,bouncer/rocker,n brg2 yg ade dlm wishlist ai except breastpump+accessories tue...memandangkan ai telah diberi kepercayaan utk survey n decide on brg yg akan dibeli maka ai pn sibuk la buat online survey..hehe
1. Cot+kelambu
~untuk sementara waktu (berpantang kt umah mak) ni rasanya xperlu la beli baby cot lg,kalo beli pn nk letak kt umah mrR kt putrajaya je sbb bedroom nye besar,kalo bedroom ai kt cni alamak dh xde space utk letak cot bagai...baby tido sebelah mama jela eh :) ...ai igt pas pantang nt br nk g cari cot 2 kt ikea,xdela mahal sgt kot kalo nk compare dgn offer dr littlewhiz.com dgn rege rm999..haha semput lggg mrR :p
2. Bouncer/rocker
~ade 2 pilihan,kalo ikut mak,dia suh beli yg besa2 mcm ni je...tgk kt onebabyworld RM109..rasanya ari2 tgk kt tesco pn rm100++ jugak...igtkn murah je :(
1 more yg lebih gempak (yg ni ai suke)hehe adalah fisher price...agak pricey la pulak..tgk kt onebabyworld rm299 kt mybbstore.com
kalo yg ni rasanya middle range je,ok jgk kot..dr sweetcherryonline..rm149 je..hehe comey..ai like!!
3. Stroller
~ekceli dr awal lg mrR duk berkenan dgn stroller dr sweet cherry ms kitorg ke JJ ari2..dia punyela excited nk beli yg jogger tue sbb katanya nnt dia nk bwk baby g jog sm2 ngn dia hehe....retail  price utk jogger stroller (scr5) tu rm459 tp xleh beli skg la..tgu baby besar cket dlu...:)
as for me pulak,ai decide utk spend duit tu utk breastpump+accessories...masih lg dlm dilema antara medela swing,spectra3 atau modu yg baru tue...haihhh..kalo sebulan gaji punye bonus mau jugak ai rembat medela FS tanpa berfikir panjang,hehe :p nanti ai akan buat review n comparison between three of them..nk kena cr bahan dlu..hehe

No comments:

Post a Comment