Pages

Ads 468x60px

Thursday, August 11, 2011

Ramadhan ya ramadhan

Arini dh masuk ari ke-11 kita berpuasa,rs cepat je ms berlalu...dlm 11 ari ni hanya 2x je dpt bersahur n berbuka puasa bersama mrR..hukhuk sedihnye..dia keseorangan di sana berbuka dgn kwn2 je,n utk sahur pulak sekadar kurma n air kosong..sedangkan ai kt cni bersama family,juadah bersahur pulak kadangkala mengalahkan juadah berbuka hehe..thanks MAK sbb byk berkorban utk kami adik beradik..(ai ni nama je dh kawen tp still makan masakan mak je lg..hehe)...


Skg ni usia kandungan ai dh mencecah 30weeks..that means tinggal kurang 10minggu je lg utk ai melahirkan our precious baby..mudah2an semuanya selamat,amin...sejak berpuasa ni pergerakan janin (ai lbh suka call "baby") sgtla aktif..bermula saat ai bgn utk bersahur dh terasa baby menendang2/berpusing2...alahai indahnye...cume kdg2 bile baby kick time ai mkn,terus suapan ai terbantut,kekdg sakit jgk..hehe xpela sayang,tendangla lg mama suke,bkn selalu leh rs pengalaman cmni kn..Alhamdulillah jugak sepanjang ramadhan ni ai xdela rs letih berlebihan sampaikan xboleh berpuasa..kekdg ade jgk merungut kt mrR yg xlarat /lpr n sbgainya n dia cepat je suh ai berbuka..padahal ai saje je nk bermanja2 ngn dia kekeke :p


Tak lama je lg kitorg akan bergelar ayah n mama (skg pn dh terasa keAYAHan n keMAMAan nye)..lebih besar dan beratla tanggungjawab menguruskan rumahtangga yg selama ni ai sndri pn jarang2 dpt lakukan...mane x nye kitorg kn duk jauh2,nk berjumpa pn 2x je dlm sebulan..ai harap sgt pas bersalin nanti dapatla bertukar ke putrajaya n tinggal bersama2 mrR n our baby..barula terasa kehidupan berumahtangga 2 kn..eventho ai sndri pn kadangkala masih lg ragu2 lg dgn kebolehan diri,boleh ke ai lalui kehidupan bertiga tanpa bantuan mak n family kt cni mcm sekarang??sedangkan sekarang pn bile mrR balik mak yg memasak,melayan menantu kesayangannya 2..cukup bersedia ke ai utk jd seorang isteri n mama yg bertanggungjawab??haihh pening jgk memikirkannya...


Berita yg disampaikan oleh YAB Perdana Menteri tempohari tentang pemberian bonus kpd kakitangan awam cukup menggembirakan ai n mrR..walaupun hanya setengah bulan gaji namun kitorg tetap bersyukur atas rezeki yg bakal diterima...masing2 dh berazam untuk gunakan duit tersebut untuk melengkapkan barangan baby yg masih xckup2 sampai skg..hehe besala time shopping ade je yg nk dibeli..setakat ni rasanya baru 60% kelengkapan yg dah dibeli...yg lain2 masih dalam pertimbangan terutamanya yg membabitkan kos yg tinggi mcm baby cot n breastpump mama...hehe alang2 dh ade lebihan ni nk jugak ai beli breastpump medela FS yg mcm kimora lee gune 2 tp mrR mcm xberkenan je..katanya utk 1st timer ni baik beli yg sederhana je dlu,duit yg lebih boleh kite tabungkan utk emergency pulak..bila ai pk2 betol jgkla ckp dia kn,so ai idt nk ambik MODU breastpump yg kaler pink 2 hehe..ok x eh,wallahualam....



No comments:

Post a Comment

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates