Pages

Thursday, November 12, 2015

Planner 2016 :: Printable Template

 
 Sekarang ni masa pantas berlalu, kejap je dah mid November..pejam celik pejam celik dah nak abis tahun 2015..tahun depan 2016 macam2 dalam perancangan, so of course aku perlukan sebuah planner..biasanya office akan bekalkan planner tapi aku tak guna sgt pn..aku tak suka menulis, lebih suka conteng2, tanda2 je..so planner office tu biasanya akan kosong je semedang..
Atas dasar kerajinan tahap gaban aku create sendiri planner yang suit dgn kehendak aku, aku cuba minimize kan penggunaan kertas, so aku buat dlm saiz A5, so boleh print booklet, then potong n bind..siap!!

1. Cover mesti ceria gitu
2. Page untuk important dates, siap2 type..nanti masukkan yg adhoc je..senang
3. Calendar throughout a year, siap tanda hari2 cuti yg berkenaan Putrajaya
4. Letak page untuk notes sehelai 2
5. Monthly planner, 2 pages per month
6. Monthly meal planner..over tak..sebulan punye meal aku dah plan..pastu bulan depannye ulang2 je
7. Aku masukkan jugak page untuk monthly budget, bill payment etc (takde dlm gambar) 
8. Ade jugak daily planner, tapi aku minimize kan 4days per page sebab aku xmenulis sgt pun, just in case nak menulis je..
Total pages dalam 100 jugakla..sebabkan nk letak mcam2 kan..tapi aku puas hati sebab dapat buat sendiri ikut kehendak hati..weehooo

1 comment:

  1. Utk binding dia you buat macam mana? Hantar kedai ke?

    ReplyDelete