Tabung AA

Monday, October 19, 2015

Airis Batrisya :: Happy 4th Birthday

Semalam 18 Oktober genapla puteri sulung aku ni 4 tahun..whoaa kakak dah besar la..makin cerdik, makin banyak kerenah..haha

Tahun ni sedih sikit sebab tak buat party utk dia..mula2 plan nk buat kt sekolah, tup2 dia taknak pulak..maybe dia segan dgn kawan2..aduhai anak...mujurla tokma, maksu n makteh dia datang rumah weekend lepas, dapatla sambut kecil2an dgn dorg Sabtu tu walaupun awal sehari..aku beli kek n nasi arab Saba je..pas mkn nasi, potong kek..excited kemain dia, sendiri punya besday sendiri yg nyanyi..haha

Ahad papa awal2 dh janji nk bawak kakak jenjalan..asyik ke Alamanda je, moh la kite ke IOI pulak..seb baik dekat je,xkena tol..hehehe..memandangkan mrR kena keje petang so kuar awal sikit..kul 10 kitorg dh kuar rumah..entah ape tak kena adik Rara moody je hari tu..nak bergambar pun payah..takpe yg penting kakak happy..kan kakak kan..

 
Kemain dorg team adidas..mama je selipar japanese..hihi 
 
Kakak suke sgt pose gitu..ala2 manja gitu..

Mujur la haritu tak ramai sgt org..last time pegi IOI masa cuti ape tah org masyaAllah ramai giler..nk berjalan pn payah..kali ni dorg siap berlari2 lagi..best..
 
Adik dengan beg tak lepas..suka betul dia galas beg
 
Kakak still pose yg sama..adik susah betoi nk tgk kamera
 
alolololo kakakku sayang
 
comel sgt la tu eh?hihi
 
Adik tak reti duk diam..nk menjelajah je kejenya..pastu nmpk booth jual kasut tu meraung nk try pakai..awak tu dhla pakai shoe mne leh try..pastu terus berdrama bergolek atas lantai..aduhai anakku..mama pujuk tye lapar ke?adik cakap lapar..so lets kita makan dlu walaupun jam baru 11pg..haha
 
Simple celebration..kek takde muffin pon bolehh..

Melting mama tgk gmbr kakak yg ni..entah napa sebak pulak..mama mg over kan
 
Fav papa ni..
 



Okey setel makan br leh main2..dua beradik ni pantang nmpak hello kitty..kemain suka lg
Yang si adik masuk kedai ade baju hello kitty terus ambik bg kt papa..mama selak2 price tag nmpk RM110 terus letak balik..haha pengsann
 
Adik kusyuk main, kamera pn dh taknak pandang..kakak menten senyummm
 
Kita panggil dia lagi dia toleh ke arah lain..hurmm adik adik

Lepas main2 barula kitorg boleh window shopping..mg niat awal nk belikan toy utk kakak, ala2 doc mcstuffin tu sebab dia mg suka main dokter2..masukla toy r us, mak oii mahai kemain doc mcstuffin tu,rm200++..kegilaan apakah itu..terus tak jadi..ambik yg biasa2 je rm25..haha mama kedek tapi kakak tetap happy, dh mainan terus ajak balik..haha
 
Walaupun tak jadi buat celebration kt sekolah, aku still bg goodies utk kwn2 kelas Airis..yelah dh niat awal gitu kan..plan awal nk letak susu dutch lady, kismis, biskut tiger n penanda buku/keychain tp asyik xjumpe yg dicari..ini jelah yg mampu..ikutkn mg taknak letak jajan kopok tu, tp Airis cakap nk letak kopok, dia suruh letak byk2 nk bg kt kawan2..haha kali ni DIY je, beli paper kraft tu, buat based, letak doily paper, lekat sticker sikit (jenuh cari ni pn), n tulis pakai magic ink..haha save budget..

Tadaa dh siap..1 malam duk kejakan mendalah ni..mujur 25 org je classmates dia
 Arini aku antar ke sekolah, hope dia okey agihkan goodies kt kwn2, jgn malu2 lg ye kakak..mama sygg kakak..mama doakan kakak berjaya dunia n akhirat, jd anak yg solehah, taat pd perintah Allah..berjaya inshaaAllah.. 

No comments:

Post a Comment