Pages

Friday, November 1, 2013

Kakak Airis yang kedekut

Salam Jumaat,

Ini nk cerita pasal Airis lagi..dh tu nk cerita pasal sape kn..heee...Since budak Airis tu dh 2 tahun, mulut dia semakin potpet2x..ade je yg dia nk cerita sebaik kitorg ambik dia kt umah mami...kdg2 dia cite kakak puteri (anak pengasuh) buat yaya la, bgaduh dgn dia la, mami tinggalkan dia dgn acik la..pendek kata dia mg dh pndai mengadu la skg ni..kitorg pn mg suke tanye ape yg mami masak, ape yg kakak buat arini kt umah mami..then dia pn cerita la..heee dasar anak mama

Satu perkara yang kitorg baru perasan, Airis semakin kedekut dgn barang2 kesayangan dia..kalau dulu sape2 je dtg boleh main dlm playroom dia,mainla ape2 aje *kecuali bear kesayangan* dia xkn kisah,dia wat hal sndri je..tapi kini dia dah berubah..dh tak boleh sentuh mainan kesayangan dia..tambah2 yang tokma belikan..sikit2 ayat dia "ini kakak punya"..

Last weekend, Paklong Iwan n Maklong Mina datang ke rumah, bawak abg Rayyan sekali...kitorg pn bagi la abg Rayyan baring atas tilam Airis..kemain lg dia marah,jerit2 ckp itu tilam kakak punye,rayyan tak boleh!!aduhhh nasib baikla ade tilam babycot dia yg dh lame xgune,so dia xperasan yang tilam tu dia punye..kitorg ckpla itu tilam abg rayyan,baru dia bg gune..pastu bantal kecik ms baby dia tu mintak pinjam jap,sebab dia tau itu kepunyaan dia..alahai anak..berkira ye kamu..

Airis *bersama bear kesayangan*, abg rayyan n papa

cube nk usik abg rayyan ye

Rayyan yang makin debab

dah mule gurau2 pulak...tadi kedekut

tilam babycot yg dh lame tak digunekan

Rayyan dah pandai cenyum :)
 
 
Actually Rayyan ni my first nephew tau..anak kepada Abang kandung aku,so automatically Airis kena pgl Rayyan dgn panggilan Abang..

2 comments:

  1. anak sy pn xleh taw nk share toy dia.. apa org pegang tu la die nak.. cpt2 la abes fasa kedekut ni.. hehe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mcm tu kot kn bdk2 nk membesar ni..kdg2 bagus jugak sb Nampak dia saying brg2 dia..tapi kdg2 geram jugak sbb kedekut sangat...kite nk tumpang tilam dia pn xboleh huhu

      Delete