Pages

Monday, November 25, 2013

6th Maternity & Baby Expo - MidValley Exhibition Centre

Salam..

Last saturday kitorg menjengah ke expo baby kt MidValley ni...last time pegi rsnya 3rd or 4th expo..ini yg ke 6 dh..since Airis pn xde kt sini,so berdating berdua jela ngn mrR..

Plan awal nk pegi hari ahad, tapi ade hal sikit so pegi awal sehari..aku pn mg tak sabar nak pegi..asyik follow je kt fanpage tu..ramai je orang memanjang..bestnyee tgk sale2 yg ditawarkan..so dlm pukul 1130 kitorg bertolak dari putrajaya ni..siap2 isi perut kasi kenyang...kng pegi cuci poket lak..dalam pukul 1230 gitu dh siap parking kt G zone..menapak sikit la ke centre court tu..

Sesampai je,mak oiii ramainye org..biasa la tu kn..nama pn expo..aku menonong je ke kaunter pendaftaran,nk dapatkan goodies bag katanya..mrR pn follow je bininye ni..last2 dpt daftar,ciput je goodies nye..huahuahuaaa tak mcm yg biasanya aku tgk org dpt ms pegi expo..syukur ajela,nasib baik tak ramai yg beratur masa tu,kalau tak mau kena gelak dgn mrR..hahaha

ini je goodies nye...shower cream, height sticker n calendar

Booth pertama yg kitorg tuju haruslah Tommee Tippee..sale 50% tu..giler tak ramai org..jenuh beratur nk byr pn..aku dh siap suruh mrR beratur dlu sementara aku hunting botol susu..grab je mane yg dpt..ramai org,brg pn cepat je abis kt rak tu..

feeding bottle banyak..utk Airis n coming baby..teats n drinking bottle utk Airis..semua less 50%..total rm212 je

Lepas tu kitorg pegi booth Drypers..since Airis mg pakai drypers sejak baby..dr sz newborn smpaila ke sz L sekarang ni..penah jgk beli MamyPoko, PetPet, Huggies tapi rasanya drypers yg paling sesuai utk dia..so maintain jela..utk expo kali ni, harga RM118 utk 4packs..aku duk berkira2 dgn mrR jenuh nk ngangkut smpai 4packs..berat wohh..lgpn beza singgit lebih je kalau beli kt Darussalam tu..so tak jadi beli..Airis pulak dh start potty train..takut tak abis gune 4packs tu nanti..nak belikan utk newborn,macam lambat lg la pulak..tunggu expo January depan je..ohh utk newborn RM45 utk 2packs..

Then menuju je Autumz,plan nk beli storage bottle..tp tgk harga RM28..aku bajet rm25 je..so out of bajet..hold dulu...bende pn lambat lg nk gune kn...tgk2 jugak nursing bra,rm20 je satu tapi tak beli..aku nk p tgk ky mumdreams n fab mom dlu..kot2 lg murah..bajet mg rm20 selai..

Memandangkan mrR kena keje petang,so kitorg xdela stop setiap booth..pegi PUREEN punyela panjang org beratur so tak beli ape2 kt situ..aku jalan2 lg jumpe booth babystore..storage bottle bumble bee rm22 je..so aku beli jugak sekotak..hehe pusing2 kejap jumpe booth ape tah,jual rompers rm5 je sehelai..aku pilih2 dpt 2helai,sleepsuit 1 helai..rm20 je total..jadilah...

Pastu pegi booth mumdreams,belek2 nursing bra..buy 2 free 1..aku ambik yg rm29.9 punye..so total rm59.80 utk 3helai..okla kn..under bajet..haha

Sebelum melangkah keluar stop kejap kt booth ENFA..try enfamama coklat..sedapla pulak..ambik sekotak..murah sikit je dr pasaran..aku tgk kt AEON big rm22.90,dorg jual RM21..save singgit lebih je pn..huhu



Itu jela..kitorg kuar dari MidValley pukul 3petang..2jam setengah merendek,ini jela hasilnye...7th Maternity & Baby Expo tunggu,kami akan kembali...hahaha

TOTAL DAMAGE : RM334.95 ...ok la kn

No comments:

Post a Comment