Pages

Friday, November 22, 2013

2nd Pregnancy : 18weeks

Salam Jumaat,

Kejap je masa berlalu,dh hmpir separuh perjalanan bagi 2nd pregnancy ni..Alhamdulillah diberi peluang dan kesempatan utk merasai pengalaman indah ni buat kedua kalinya..

Walaupun baru je 3tahun lepas *sejak mengandungkan airis* dh lalui pengalaman mcm ni, tapi macam ingat2 lupe lak sesetengah hal...banyak urat yg terputus ms bersalin dulu agaknye..hehe

Since dh 18w ni, cume sekali je kitorg scan baby, itu pn ms nk sahkan samada hamil atau x,lepas dh buat buku pink segala,doc xde pulak scan lg sekali ke ape,dia ambik je hasil scan yg kt klinik lita alis tampal kt buku..then bg tarikh utk scan 29november...skg ni aku mcm xsabar2 nk scan semula..ntah ape khabar anakku kt dalam ni...last 2weeks dh start rasa pergerakan dia..tapi lately 'pergerakan' tu dh xdapat rasa..itu yg buat aku lebih curious...ade jugak ajak mrR pegi scan kt klinik pvt,tp dia asyik suruh tunggu KK je..huhuhuhu

Lagi pulak perut aku ni mcm xnampak lg,ohoii dh hamper 5bulan kot,kalau dulu dh membulat rasanya ni..tapi kali ni still boleh pakai baju kurung moden 2tahun lepas..ape kes..berat aku pn static..sebelum preggie 57-58kg *opsss berat tuh*..skg ni pn duk 57kg jugak...kalau korangla,korang rase risau tak??atau aku je yg neves lebih??aku punyela cuak hanya Allah yang mengetahui..Ya Allah, permudahkan dan lindungilah anak di dalam kandunganku ini..mrR selalu ckp aku yg piker bukan2,yelah aku ni ibunye,aku yg mengandungkannye,pastilah aku yg risau lebih..org laki ape tau kn...

Walaupun appointment dgn KK minggu depan je lg, aku nekad nk pegi scan jugak minggu ni,lagi cepat lg bagus...aku tak kire, walaupun keseorangan aku mesti pegi jugak..utk kepuasan sendiri..


4 comments:

  1. salaam.. actually nk anta private msg tp tatau cane.. sy nmpk post awk sal baby cot ni:
    http://aydanoseikatsu.blogspot.com/2011/09/persiapan-saat-akhir.html ..
    sy duk mencr la baby cot yg blh lipat n ade roda ni.. pegi2 expo pun x jmpe..
    klau blh nk tny la kt mne awk beli? .. nk sgt2 cr baby cot cmni.. sbb bilik kecik ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm..baby cot tu sy beli kt kedai perabot,kt area umah mak di kedah..tp rasanya awk boleh jugak cari kt kedai perabot sekitar kwsn awk..mg berbaloi beli,since anak sy xgune skg ni sy lipat n simpan bwh katil...tak perlu buka2 part tu..harga pn murah je..rm190 rasanya ms beli dulu

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. o0o0o kt kedai perabot ye.. okei kne merantau ke kedai la pulak pasni.. hehe.. time kaseh 4 the info ! :)

      Delete