Pages

Tuesday, September 4, 2012

Blogwalking & Nama

Sape sini suke blogwalking angkat jari..hehe ai le tu kot..korang suke???
Kenape ai suke bace blog org..sebab tulisan dorg2 ni best,walaupun ade sesetengahnye lebih suke citer psl makan, citer psl anak (mcm ai le), citer psl nk kawen, nk bersalin n etc tp bg ai msg2 ade keistimewaan..ade jugak yg ai follow sebab anak dorg pn sebaya dgn Airis so boleh tgk perkembangan anak dorg..
Cume bile ai tgk2 semua blog,ai terfikir sesuatu yang xpenting...ganti nama diri..ade yg aku,saya,realname,nickname n mcm2..terdetik kt situ,kenape ai gantikan nama 'ai' dlm blog ni??ai ni jns ber'i-u' ke??xla..jarang2 sgt kecuali bcakap ngn non-malay..kt opis bahasakan diri 'saya' je..kt kolej dulu bahasakan ikut nama, ngn kengkawan rapat 'aku' and kt blog ni 'ai' le pulak...ishh mcm gedik pulak rasenye..rase2 mcm nk tukarla..tp ape ye...

4 comments:

  1. hehehe..xyah tukar..tu kn ur style..
    mcm sy..kejap pakai "me"..kjp pakai "sy"..
    xtetap pendirian btl..huhu

    ReplyDelete
  2. kan?pernah terpikir camtu jugak. Saya lagilah pulak...dalam entri kemain aku kau aku kau. Bila jawab komen..alahai..saya awak saya awak la pulek!

    ReplyDelete
  3. ain plak entah mcm2 nama ganti diri yg ada.. tapi ain pon suka blogwalking

    ReplyDelete
  4. azza > kdg2 rs nk ber'aku-kau' jugak..tp terfikir 2x tak jadi..hihi

    yongnana > bile saya-awak rs mcm formal kn..aku tu lebih friendly kot,tp sesetengah org igt bhsa kasar..ayda suke bc gaya penulisan yong,tu yg kdg nk tukar aku jgk..rs real..

    ain > ain suke bahasakn 'aku' jgkkn..ayda selalu jgk terjah blog2 yg ade dlm list ain..semua best..bile bc blog org,rase betapa xbestnye blog sndri..patutle xde org nk terjah..huhu

    ReplyDelete