Tabung AA

Thursday, January 12, 2012

Belum 3bulan dh pandai meniarap

Tanggal 5Januari, pd usia 80hari Airis dh pndai meniarap sendiri tanpa bantuan sesiapa..sebelum tu mg dia ade tunjuk ciri2 nk meniarap tp xdpt,pastu nangis2 mintak dibantu,bile dh dibantu nangis lg nk diangkat pulak kot..mcm2la bdk sorg ni..skg ni dia dh pndai meniarap sendiri payah btol bile nk pakaikan lampin n baju..especially pas mandi,nk sapu lotion,bedak,minyak bagai lg,mg teramat adventure sb bile letak je ats tilam dia trus nk niarap..dh niarap nangis lak tu..gaya marahkan diri sndri sebab xleh nk bergerak pas meniarap tu..hehe kelakar lak bile tgk dia terkodek2 sorg2..bile angkat marah pulak,mengamuk sakan..smpai satu ms ayahnye xnk letak ats tilam lgsg sb xnk bg dia meniarap lg..katenye msih kecik,belum smpai ms meniarap lg..hehe ade pulak mcm tu..ai gelak je tgk si ayah melayan puteri manja dia tu..
Alhamdulillah makin lame airis pn makin cerdik,xde lg nk merengek2 time malam,ai boleh tdo lena..tp jam 4pg mst dia bgn mintak susu,selalunya ayahnye yg bgn bg susu n tukar lampin semua..cume kekdg ai terjaga ai pn handle bersama..bile lg kitorg nk same2 handle airis,siang hari kitorg keje,ptg ai sibuk urus keje umah n masak,mlm airis dh tido pulak..pas maghrib je dia terus tdo,xsempat la nk gomol2 dia sgt..after dia tdo balik ai mula mengepam pulak..pastu tido balik jap,kul 6 bgn masak..skg ni ai memasak siap2 sebelum pegi keje,lunch balik mkn je..lgpn kesian kt maksu Ilah jaga airis lg,basuh bj lg..dh mcm maid pulak dia buat keje2 umah utk ai..thanks byk2 kt dia sb sudi jagakan airis buat sementara waktu ni...
Berbalik kisah meniarap td, semalam airis buat perangai,dia terjaga je dr tdo (dlm buai) terus nangis mintak diangkat....tau sgtla dia nk mtk baringkan ats tilam kn..pastu terus je meniarap,pastu nangis lg..haihhh puasla kitorg nk pujuknye pulak..meniarap sudah,kepala pn dh angkat2,kaki dh kuak2,tinggal badan je xleh diangkat lg,kalo dh leh angkat besok sah dh boleh mengesot pulak..alahai cepatnye ms berlalu,terasa mcm br je lahirkan dia semalam..huhu

2 comments:

  1. hehe cepat baby airis dah nak meniarap ek.. seronoknyela kan dapat tgk perkembangan anak

    ReplyDelete
  2. ayda selalunya baby girl ni mmg cepat... kawan sebaya 'auf masa umur 2 bulan semua dah leh meniarap.. jadi layankan ajerk..
    mcm 'auf dia meniarap pon masa umur 4 bulan.. hehe bukan x leh tapi dia malasss.. hahaha

    ReplyDelete